Trabzonspor, en büyük sıkıntıyı yaşadığı forvet konusunu bir an önce çözümü kavuşturmak için kolları sıvamış durumda. Bordo-Mavililer’in gündeminde hem yerli hem de yabancı yıldızlar var ve 1 değil, 2 bomba patlatıp, soruna kesin çözüm üretmekistiyor. Benfica’nın gol makinası Cardozo için ilk  sıcak teması geçtiğimiz hafta kuran ve “Sezon sonu masaya oturalım” yanıtını alan Karadeniz temsilcisi, iç pazarda da mutlu sona yakın. Trabzonspor’un gündemindeki isim Akhisar formasıyla bu sezon harikalar yaratan Niasse. Toplam 31 maça çıkan ve 12 gol 5 asistlik performansıyla büyük dikkat çeken 24 yaşındaki futbolcu devre arasında da gündeme gelmiş, kulübü o dönemde satmak istememişti. 2018’e kadar mukavelesi olan Senegalli’yi bu kez satıp kasasına sıcak para koymak ve yeni gençlere yatırım yapmak isteyen Akhisar’ın Trabzonspor’un teklifine sıcak baktığı, pazarlıkların 2.5 milyon Euro üzerinde sürdüğü öğrenildi.

250 bin Euro kazanıyor

Trabzonspor ise Akhisar Belediyespor’a 1.5 milyon Euro (4.5 milyon TL) artı oyuncu teklifi yaptı ve yanıt bekliyor. Oyuncu cephesine gelince... Akhisar’da yaklaşık olarak 250 bin Euro (750 bin TL) garanti para ve maç başı 3 bin Euro (Yaklaşık 9 bin TL) kazanan Senegalli, Bordo- Mavililer’in önerdiği enaz 3 kat fazla ödeme planıyla ‘evet’ dedi.

Milli takım yolcusu!

Niasse, daha önce Senegal’in alt yaş kategorilerinde forma giydi ama hiç A Milli olmadı. Geçtiğimiz günlerde A Milli Takımımız’ın yardımcı antrenörü Hamza Hamzaoğlu ile aralarında geçen bir espriyle başlayan Türk olma meselesi yavaş gerçeğe dönüşüyor. Türk olma ve Ay Yıldızlı formayı giyme fikrine çok sıcak bakıyor. Normal şartlarda bunun için 4 yıllık bir süreç var. Fakat özel bir prosedür ile bu süre aşağı çekilebiliyor. Fatih Terim’e mesaj gönderen ve “Türk Milli Takımı benim için büyük gurur olur” diyen Niasse, milli formamızı terletirse transferde yabancı değil Türk statüsünde sayılacak. 

Janko’yu dörde katladı

Senegalli futbolcu formuyla, Trabzonspor’un forvet sorunlarına çözüm olabileceğini kanıtladı. Karadeniz ekibinin göndermek için yoğun çaba harcadığı, hatta bonservisini bile verdiği Janko, yılda 1.5 milyon  Euro garanti para alıp adeta Trabzon tatili yaparken Niasse onu başarı anlamında 4’e katladı. 250 bin Euro’ya oynayan 24 yaşandaki oyuncu, geride kalan periyotta 12 gol ve 5 asistle 17 skorda katkı kaparken, Avusturyalı Marc Janko ise bugüne kadar sadece 4 gol attı ve ne Şenol Güneş, ne Tolunay Kafkas, ne Mustafa Akçay ne de Hami Mandıralı’nın gözüne girebildi.