Yeni sezona güçlü bir kadro ile girmek isteyen Trabzonspor yönetiminin, hücum hattını dünya çapında bir golcü ile takviye etmeyi planladığı ifade edildi.

Arayışlarını gizli bir şekilde sürdüren bordo mavililerin, Rus futbolcu Pavel Pogrebnyak'ın peşinde olduğu iddia edildi.

Geride kalan sezona Bundesliga ekibi Stuttgart'ta başlayan ancak sezonu Premier Lig ekibi Fulham'da tamamlayan Pogrebnyak'ın, İngiliz ekibiyle 30 Haziran sona erecek olan sözleşmesini uzatmamasının, bu transferin gerçekleşme ihtimalini arttırdığı belirtildi.

Yıldızı Rusya'nın Zenit Kulübünde parlayan Pogrebnyak, 2009 yazında Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Stuttgart'a yüksek bir bonservis bedeliyle transferde oldu. Şampiyonlar Ligi maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Rus golcü, bir dönem milli takımının da değişmez isimleri arasına girdi.

Geçtiğimiz sezonun devre arasından sonra forma giydiği Fulham'da da etkili olan Pogrebnyak, 12 maça çıktı ve 6 kez gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor'un bonservisi elinde olan Pogrebnyak'a tatmin edici bir ücret teklif ederek ikna etmeye çalışacağı ifade edildi.