Florent Malouda ve Jose Bosingwa’yı kadrosuna katan Trabzonspor, Süper Lig takımlarından Kasımpaşa’nın Nijeryalı golcüsünü Kalu Uche'yi de bitirmek üzere.

Queens Park Ragers’ın Portekizli sol beki Jose Bosingwa ve Chelsea’nin Fransız orta sahası Florent Malouda’yı alarak tüm dünyayı ayağa kaldıran Trabzonspor dün bir transfer bombası daha patlatmaya hazırlanıyor.

Bordo-mavililer geçen sezon Kasımpaşa’da 35 maça çıkarak 19’u ligde, 1’i de kupada olmak 20 gol atma başarısı gösteren Nijeryalı forvet Kalu Uche ile anlaşma sağladı. Paraguaylı golcu Lucas Barrios, Lille’in Fransız yıldızı Salomon Kalou ve son olarak Tottenham’ın Togolu santrforu Emmanuel Adebayor’la ilgilendiği iddiaları ortaya çıkan bordo-mavili yönetim uzun ve zor uğraşların ardından 30 yaşındaki Nijeryalı golcü ile anlaştı.

Ancak bu transfer hiç de kolay olmadı. Kalu Uche’nin tamam demesine karşın gelecek sezona iddialı hazırlanan ve bu doğrultuda önemli transferlere imza atan lacivert-beyazlı yönetim Nijeryalı oyuncuyu bırakmaya yanaşmadı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze’nin de olumsuz görüş vermesiyle transfer önce çıkmaza girdi.

Burada bordo-mavililerin elini kuvvetlendiren ilk olay Kalu Uche’nin Kasımpaşa yönetimi ile yaşadığı gerginlik oldu. Lacivert-beyazlıların geçen sezon öncesi 1.5 milyon Euro bonservisle aldığı Uche, Burak Yılmaz’ın ardından ligin en golcü ikinci oyuncusu olurken, bu seneki talepleriyle kulübünü adeta çıldırttı.

Geçtiğimiz sezon 800 bin Euro garanti ücret alan Nijeryalı golcü maçbaşılarla birlikte yaklaşık 1 milyon Euro kazandı. Ancak bu sezon öncesi “Ben ligin en golcü ikinci oyuncusuyum. Ücretime zam yapmalısınız” talebi kulüpte husursuzluk yaratırken, 1.5 milyon Euro garanti ücretin yanı sıra maçbaşına da zam istedi. Kasımpaşaspor’un garanti ücretini geçen yıl ile aynı tutup maçbaşısını arttırma talebini ise Uche kabul etmedi.

Karadeniz ekibinin de Uche ısrarından vazgeçmeyerek devreye iki tarafın da kıramayacağı sokması da oyuncunun talepleri nedeniyle devam etmeme kararı alan Paşa’nın tutumunu değiştirdi. Lacivert-beyazlılar 3-4 milyon Euro civarında bir bonservisle satma kararı aldığı Uche’nin birkaç gün içinde Trabzon forması giymesi bekleniyor.