Takasta verilecek futbolcuların belirlenmesinin ardından transferin resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Spor Toto Süper Ligi'nde transferin en hareketli takımlarından Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in istediği 5 yerli, 5 yabancı oyuncu transferinde sona yaklaştı. Benfica'dan Cardozo, Milan'dan Kevin Constant, Watford'dan Belkalem ve en son Monaco'da oynayan Medjani'yi renklerine bağlayan Trabzonspor, yabancı oyuncu transferini tamamlamak üzere. Sporting Lizbon'a İslam Slimani, Fulham'a ise Kostas Mitroglou'yu kiralamak için teklif yapan ve beklemeye çekilen bordo-mavililer, Lille'de forma giyen Karadağlı savunma oyuncusu Marco Basa için de resmi teklifte bulundu. Bu futbolcu için ilk görüşmede 4 milyon Euro bonservis bedeli talep eden Fransız kulübünün, ikinci görüşmede fiyat indirmesi durumunda transferin gerçekleşmesi bekleniyor.

SEFA YILMAZ İMZAYA YAKIN

Halilhodzic'in oyuncu talebinin ardından yerli olarak ise İshak Doğan, Fatih Atik ve Musa Nizam ile anlaşma sağlayan Trabzonspor, Kayserispor'un 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Sefa Yılmaz'ın transferinde sona yaklaştı. İki kulüp arasında yapılan görüşmelerde prensipte anlaşmaya varıldığı, Trabzonspor'un takasta verilecek olan isimleri belirlemesinin ardından ise transferin resmi olarak açıklanacağı öğrenildi. Ofansif orta saha ve sağ açık olarak görev yapan Sefa, milli takımın çeşitli kategorilerinde de forma giydi.

MEVLÜT ERDİNÇ DE LİSTEYE GİRDİ

Öte yandan Trabzonspor'un Fransa'nın Saint Etienne kulübünde forma giyen Mevlüt Erdinç'i de transfer listesine aldığı öğrenildi. Yeni sezonda uygulanacak olan 5 yabancı sınırlaması nedeniyle sıkıntı yaşamak istemeyen bordo-mavililer, Galatasaray'ın da transfer listesinde bulunan oyuncuyla bir görüşme yapacak.