Trabzonspor, Kayseri Erciyes'te bu sezon 19 gol atarak dikkat çeken Gohou için harekete geçti. Fildişili yıldıza Osman Özköylü referans oldu

Yeni sezonda kadroyu baştan aşağı yenilemeyi düşünen Trabzonspor, PTT 1. Lig'de şampiyon olan Kayseri Erciyesspor'un golcüsü Gerard Gohou'yu gündemine aldı. Kayseri ekibiyle sözleşmesini fesheden ve boşa çıkan Fildişili futbolcu için harekete geçen bordo-mavili yönetim, 25 yaşındaki futbolcunun menajeri ile temasa geçti. Bordo-mavili ekibin eski futbolcularından Osman Özköylü'nün de, Gohou ile ilgili olarak eski takım arkadaşı Tolunay Kafkas'a "İki yıldır Türkiye'de… Uyum sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Bonservis ücreti de yok. Düşük maliyetle, faydalı bir transfer olabilir. Planlarına uyuyorsa onu kaçırma" diye referans verdiği öğrenildi.

iKi SEZONDA 26 GOL
Önceki sezon İsviçre'nin Neuchatel Xamax takımından Denizlispor'a gelen ve burada gösterdiği başarılı performansın ardından soluğu Kayseri Erciyes'te alan Gohou, PTT 1. Lig'de iki sezonda 58 maçta 26 gol kaydetti. Özellikle Kayseri Erciyesspor'un Spor Toto Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynayan Fildişili futbolcu, 19 golle kralık tacını takmıştı. Gohou'yu ikna etmesi için Fildişi'nde tüm futbolcuların bir 'ağabey' gibi gördüğü Zokora'ya da iş düşebileceği vurgulandı.

Kaynak: Fotomaç / Cevat KOL

Editör: TE Bilişim