Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de üst üste aldığı galibiyetlerin ardından Avrupa kupalarına katılma hesapları yapmaya başladı. Bordo-mavililer son 5 sezondur Avrupa kupalarına düzenli olarak katılıyor. 

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet alarak üst basamaklara doğru tırmanmaya başlayan Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma hesapları yapmaya başladı. Ligde yaşadığı çalkantılı günlerin ardından yeniden hedef belirlemeyi arzulayan Karadeniz ekibi, bu hedef doğrultusunda en kritik sınavına 10 Nisan Pazar günü sahasında Medipol Başakşehir ile çıkacak. Bordo-mavililer sahasında konuk edeceği rakibi karşısında sahadan 3 puanla ayrılması durumunda Avrupa kupalarına katılma umutlarını gelecek haftalara taşıyarak, rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

AVRUPA UMUDU İÇİN ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ETKİLİ OLACAK

Bu sezon hangi takımların Avrupa kupalarına katılıp katılmayacağını Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayacak takımlar belirleyecek. Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final oynayacak Galatasaray, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor'un durumları gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa'da hangi takımların temsil edeceği noktasında fikir ortaya koyacak. UEFA Finansal fair-play cezası alan Galatasaray'ın Avrupa'ya gidemeyeceği ortamda Spor Toto Süper Lig'i 6. sırada bitirecek takımın bile Avrupa'ya gitme yolu açılabilecek. Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği düşünülürken, ligin 3. sırasında yer alan Torku Konyaspor da final oynamasa bile ligde bu hedefine ulaşabilme ihtimali yüksek. Çaykur Rizespor'un, Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynaması ise bu yöndeki bütün dengeleri bozabilir.

Şu anda 36 puanla 10. sırada yer alan Trabznspor, 5. sıradaki Osmanlıspor'dan sadece 4 puan geride. Geride kalan maçların tümünün kazanılması durumunda toplanacak 21 puan ile bordo-mavililer Avrupa kupalarına katılabileceğini düşünüyor.

SON 5 YILDIR DÜZENLİ OLARAK KATILIYOR

Trabzonspor, son 5 yıldır Avrupa kupalarına düzenli olarak katılıyor. Bordo-mavililer 5 yıl içinde Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etti. Önemli başarılara imza atan Karadeniz ekibi, ülke puanının yükselmesinde de önemli rol oynadı.

HAMİ MANDIRALI YİNE BAŞARMAK İSTİYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, 2013-14 sezonunun 20. haftasında Mustafa Akçay'ın ayrılmasından sonra takımın başına geçerek kulübün Avrupa kupalarına katılmasını sağlamıştı.

Mandıralı, bu sezon da aynı tablo ile karşı karşıya kaldı. 2013-14 sezonunda 21. haftada takımın başında sahaya teknik sorumlu olarak çıkan genç teknik adam, söz konusu sezonda 29 puanla 9. sırada devraldığı takımla birlikte 6'şer galibiyet ve beraberlik elde ederken 2 maçta ise yenilerek, 24 puan toplamış ve 53 puanla ligi 4. sırada bitirmişti. Böylece Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmıştı.

Sadi Tekelioğlu'nun görevi bırakmasının ardından, teknik direktör olarak bordo-mavili kulübe geri dönen Hami Mandıralı, 24 puanla 10. sırada devraldığı takım ile puanını 36 yaptı. Bordo-mavili kulüpte görev aldığı ilk dönemde yaşadığı benzer tabloyu bu sezon da yaşayan Hami Mandıralı, Trabzonspor'u Avrupa kupalarına taşımayı hedefliyor. Genç teknik adam bu manada Medipol Başakşehir ile oynanacak olan karşılaşmayı dönüm maçlarından biri olarak görüyor.