Trabzonspor yönetimi Ersun Yanal'ın istediği takımı kurmak için gece gündüz çalışıyor. Fakat bordo-mavili ekipte futbolcu alacak, alınacak futbolcuları belirleyecek ekip gibi elden çıkarılmaya çalışılan oyuncular içinde bir ekip kurulmuş durumda. Bu ekip Trabzonspor'un elden çıkardığı isimlerin hangi takımın işine yarayacağından, bu takımlarla transfer için görüşmelerde de bulunuyor.

Ekip kadroda düşünülmeyen Douglas, Musa Nizam, Cavanda, Özer, Sefa ve Cardozo için bu oyunculara talip olabilecek takımları belirliyor. Muhtemel olarak bu oyuncuları isteyecek olan takımların ellerinde bulunan fakat forma giymeyen ve takasla alınabilecek oyuncuları yönetime iletiyor.

Sporting'den Douglas için oyuncu istenecek
Trabzonspor'un bu sayede müşterisi her daim olan iki isim Oscar Cardozo ve Douglas'tan kazanç sağlamayı amaçlıyor. Douglas'ın peşinde olan Sporting'in gözden çıkardığı Arjantinli sol bek Jonathan Silva, Faslı 10 numara Zakaria Labyad ve Japon forvet Junya Tanaka isimleri belirlendi. Douglas'a karşılık öncelikle Silva ve paranın isteneceği kabul görmezse, Sporting'in de uygun göreceği bir isimle takas yapılacağı bildirildi.

Ajax ile Cardozo için yapılacak pazarlığın detayları
Bordo-mavililerin gözden çıkardığı bir başka isim olan Cardozo'nun en önemli talibi ise Ajax. Brezilya'dan ve Paraguayla beraber Çin'den de talibi olan Cardozo'nun fikri ise Avrupa'da kalmak. Bu yüzden bordo-mavililer Ajax'ın elindeki sağ bek Ricardo van Rhijn, ön libero Thulani Sereno ve stoper Mike van der Hoorn'u gözüne kestirdi. Trabzonspor'un Cardozo'nun bonservisine karşılık ilk etapta Ajax'tan 5 milyon euro isteyeceği, karşılık bulmazsa van Rhijn ve Sereno'yu takasla isteyerek hem Paraguaylı golcüden kurtulup hem de eksiklerini tamamlamak istediği gelen bilgiler arasında.