Trabzonspor, Osmanlıspor’un 23 yaşındaki Nijeryalı kanat oyuncusu Umar Amini ve Gençlerbirliği'nin 30 yaşındaki İsveçli File bekçisi Hopf’u kiralık olarak renklerine katıyor... 

Fotomaç Gazetesinden Yunus Emre Sel’in haberine göre, Trabzonspor tranfser çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken iki önemli ismi kadrosuna katma noktasında önemli mesafe kat etti. Bordo-Mavililer geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği’nde forma giyen 30 yaşındaki tecrübeli file bekçisi Johannes Hopf ile Osmanlıspor’un 23 yaşındaki kanat oyuncusu Umar Aminu’yu kiralık olarak kadrosuna katma noktasında önemli mesafe kat etti. Her iki oyuncuyla kulüplerinden izin alarak görüşen ve anlaşan bordo-mavililer ardından kulüpleri de kiralık olarak alma noktasında ikna etti. Bordo-mavili kulübün bu transferlerle ilgili detayları hafta içerisinde sonuçlandırması bekleniyor. 

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor’da Onur’dan sonra ikinci kaleci konumunda bulunan Esteban’ın menajeri Trabzon’a çağrılmış Kosta Rikalı eldivene takım bulması söylenmişti.  Bu noktada Hopf’un transferi Esteban ile yolların kesin olarak ayrılacağını gösterirken bordo-mavililer geçen yıl kanatlarda yaşadığı problemide Aminu ile gidermeyi planlıyor.  

Asıl mevkii sol kanat olan ancak sağ kanat ve 10 numara mevkilerinde de görev alabilen Nijeryalı oyuncu geçen sene 31 maçta 5 gol 8 asistlik bir performans ortaya koymuştu.  

Editör: TE Bilişim