Trabzonspor’da yeni sezonun gelecek sezonun ilk bombası Hasan Kabze oldu. Tecrübeli golcünün yanı sıra Ümit Milli takımın sol kanat oyuncusu Alparslan ile de söz kesildi.

Uzun Süre Önce Anlaşıldı
Trabzonspor yönetiminin, Kasım ayında anlaşmaya vardığı ama Orduspor’un bu futbolcu 2 milyon Euro istemesi nedeniyle transferini sezon sonuna bıraktığı golcü Hasan Kabze’nin işi kesin olarak bitirildi. 
 
Dönemin teknik direktörü Şenol Güneş’in onay verdiği Hasan’ın işinin bitirilmesine rağmen Tolunay Kafkas’ın bu isme nasıl bakacağı bilinmediği için transfer askıya alınmıştı. 
 
Kafkas da, bu transfere onay verdi. Bunun üzerine Hasan ile yeniden temasa geçildi ve yapılan ön sözleşmenin resmiyete döküleceği kendisine bildirildi.
 
Hasan Kabze sezon sonunda serbest kaldığı için kulübüne bir bedel ödenmeyecek.  Bu da çok önemli bir avantaj olacak.
 
Alparslan Bitmek Üzere
Bordo-Mavililerin üzerinde durduğu bir başka futbolcu da Belçika’nın Beerschot takımında forma giyen Alparslan Öztürk oldu. Belçika Ümit Milli takımında da forma giyen ve sol kanatta görev yapan Alparslan sezon başında gündeme gelmiş ama transferi gerçekleşmemişti. 
 
Tolunay Kafkas’ın göreve gelmesiyle Alparslan ile yeniden temas kuruldu. Genç futbolcuyla önemli oranda anlaşmaya varıldı. 
 
Alparslan ile konuşan Kafkas, milli takım olarak da Türkiye’yi seçmesini istedi; Bordo-Mavi formayı giymesi halinde bunun rahatlıkla gerçekleşeceğini anlattı. Gurbetçi Alparslan Öztürk’ün transferinin 10-15  gün içinde bitirilmesinin bekleniyor.
 
Kaynak : Karadeniz'de Sonnokta /Sertaç HELLAÇ
Editör: TE Bilişim