Trabzonspor’da transfer harekâtına her geçen gün yeni isimler ekleniyor... 

Savunma hattına takviye yapacağı bilinen Bordo-Mavililer’in gündemindeki son isim Douglas Franco. Daha önce ülkesi Brezilya’nın Joinville takımında forma giyen, ardından Hollanda temsilcisi Twente’de 6 yıl geçirip son olarak da soluğu Dinamo Moskova’da alan Sambacı için Karadeniz ekibinin düğmeye bastığı öğrenildi.     

27 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinin gelecek sezon bitecek olmasından dolayı Rus kulübünün de satışa sıcak baktığı, uygun bir bonservis ile tarafların uzlaşabileceği belirtildi.

Geçen sezon çok değişti

Geçtiğimiz sezon Dinamo Moskova formasıyla toplam 33 maça çıkan ve 3 gol atan Douglas Franco, 1.92’lik boyu ve stoperin iki bölgesinde de görev yapabilen oyun yapısıyla dikkat çekiyor. Defans hattında 2014-2015’te büyük sıkıntılarla boğuşan ve sürekli değişimler yaşayan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’ın da alternatifli ve birbirine yakın isimler beklediği biliniyor. Dinamo Moskova’ya Trabzonspor’un takasta oyuncu teklifi yapacağı da gelen haberler arasında.

Mbia bu hafta geliyor

Trabzonspor, şehre getirip tesisleri ve yeni stat projesini gezdirdiği, ardından prensipte anlaştığı Mbia’da daha sonrası süreçte bazı sıkıntılar yaşamıştı. Kamerunlu futbolcu için İtalya’nın İnter takımı devreye girmiş, ardından kiralık oynadığı ve Avrupa Ligi Kupası kazandığı son kulübü Sevilla yeni mukavele teklif etmiş ve bazı Alman ekipleri de önerisini iletmişti. Ancak beklenen oldu ve Mbia masada Trabzonspor ölçüsünde bir mukavele ile karşılaşmadı. 28 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusunun bu hafta içinde artık son kararını vermesi ve büyük olasılıkla Trabzonspor’a ‘evet’ diyerek soluğu Türkiye’de alması bekleniyor.

Amrabat'ta pürüz görünmüyor

Bordo-Mavililer, Amrabat için Galatasaray ile temaslarını sürdürüyor. Her ne kadar Faslı oyuncunun geçtiğimiz sezon formasını giydiği Malaga bir teklif daha yaparak bu kez ödemede sorun yaratmayacağı sözünü verse de Sarı-Kırmızılılar hem Trabzonspor’un önerisini geri çevirmemek hem de zaman kaybetmemek için bu seçeneği pek düşünmüyor. Bu transferde Süleyman Hurma da büyük rol oynuyor. Hurma’nın eski öğrencisi olan başarılı oyuncu Amrabat’tan olumlu yanıt aldığı ve tercih noktasında belirleyici olma avantajını da eline geçirdiği bildirildi. Faslı’daki olumlu gelişmelerin hafta sonuna kadar protokole dönüşmesi ihtimal dahilinde.

Sivok şartlara evet dedi

Beşiktaş ile yollarını ayırdıktan sonra en ciddi teklifi Karadeniz ekibinden alan Sivok’un Trabzonspor’a sıcak baktığı belirtilmişti. Bu noktada belirleyici unsurun Bordo-Mavililer’in önerdiği sözleşme olduğu, Çek stopere, garanti değil, ‘maç başı ödeme’ ağırlıklı mukavele sunulduğu bildirildi. Bu öneriye Sivok’un nasıl bir yanıt vereceği de merak konusuydu. Bordo-Mavililer’in gözdesinin masaya konulan tüm şartları kabul ettiği öğrenildi. Sivok’un Trabzonspor adına teklifi ulaştıranlara, “Ben kendime güveniyorum. O nedenle bir sorun yok” yanıtını verdiği ifade edildi. 

Adem Büyük kulüpleri bekliyor

Adem, sezon bitmeden, hatta geçtiğimiz sezonun devre arasında Trabzon’un gündemine girmiş, taraflar o dönem için anlaşamamıştı. Ancak bu kez şartlar oluştu, başarılı futbolcunun Bordo-Mavili formayı giymesi an meselesi. Kasımpaşa Yönetimi ve teknik sorumlusu Önder Özen de transfere ‘evet’ dedi. Trabzonspor ile Kasımpaşa’nın şu an transferin detayları üzerinde konuştuğu, Adem Büyük’ün ise dört gözle anlaşmanın netleşmesini beklediği ifade edildi. Önder Özen’den gelecek yanıta göre bu transferin de çok uzamadan birkaç gün içinde netleşebileceği dile getirildi.