Trabzonspor yurt dışından transfer yapma konusunda oldukça sıkıntılı bu yüzden bordo-mavili ekip gözden çıkardığı yabancı oyuncular için özellikle takas formülünü devreye sokmaya çalışıyor. Başkan Muharrem Usta'nın dediği gibi elden oyuncu çıkarmadan yeni oyuncu alamayacak olan Trabzonspor Cardozo'yu isteyen Brezilya, Ndoye'yi isteyen İngiliz, Yattabare'yi isteyen Fransız ve Douglas'ı isteyen Portekiz ve Hollanda ekipleriyle kıyasıya takas pazarlığı yapıyor.

Yattabare için Nantes ile Sigthorsson pazarlığı

Yattabare: Fransız Nantes, Yattabare'ye talip oldu. Karşılık olarak sol bek Wilfried Moimbe artı 350 bin Euro önerdiler. Trabzonspor ise aynı ekipte Hamza Hamzaoğlu'nun sezon başında ısrarla istediği Kolbeinn Sigthorsson'u talep etti. Görüşmeler sürüyor.

Cardozo için 10 milyon Euro'luk yıldız istendi

Cardozo: Paraguaylı golcüyü en ateşli şekilde isteyen takım Botafogo. Cardozo da Rio'da yaşamak istediği içi bu teklifin kabul edilmesini istiyor. Fakat Botafogo'nun teklifi sadece 2 milyon Euro. Scout ekibinin yaptığı araştırma sonucunda Botafogo'ya, Cardozo'ya karşılık 21 yaşındaki Fernandes takası teklif edildi. Genç ön libero için 10 milyon Euro isteyen Botafogo, Trabzonspor'a üstüne ne kadar vereceğini sordu. Zorlu bir süreç ama yavaş yavaş olsa da ilerliyor. Çünkü Paraguaylı golcü ne olursa olsun Çin'e gitmeyeceğini yönetime iletti.

NDoye için Chery istendi

N'Doye: Sezonu Sunderland'te tamamlayan Senegalli golcü özellikle Championship ekiplerinin gözdesi. Yeniden Premier Lig'e dönmek isteyen QPR, talip olduğu N'Doye için 800 bin Euro teklif etti. Trabzonspor ise İngiliz ekibine takas teklfi sundu. İngilizler Nasser El Khayati'yi verebileceklerini iletti. Bordo-mavililer ise Tjaronn Chery'yi istedi. Şu anda bu takas imkansızdan bile zor duruyor. Trabzonspor en kötü ihtimalle 800 bin Euro'yu kabul edecek gibi duruyor.

Douglas için Ewerton takası

Douglas: Sporting, Brezilyalı stoperi istiyor. Fakat sambacının 1.8 milyon Euro'luk kazancı sıkıntı. Bir de üzerine bonservis ödemek istemeyen Sporting, Douglas'ı takasla almak istiyor. Bu yüzden Trabzonspor'a ödemelerinden kurtulmak için hem Zakaria Labyad'ı hem de Junya Tanaka'yı önerdiler. Bordo-mavililerin gözü ise Sporting'in sol stoperi Ewerton'da. Sporting'in bu transfere sıcak bakabileceği iki tarafın da karlı çıkacağı bir takas yapacağı konuşuluyor.
Editör: TE Bilişim