Trabzonspor'un, geçtiğimiz sezon da girişimde bulunduğu Liverpool'un gurbetçi oyuncusu Samed Yeşil'i yeniden gündemine aldığı belirtildi. Yönetimin, şartların uygun olması durumunda Samed'i transfer etmek için girişimlere başlayabileceği vurgulanıyor. Tatillerde sık sık Trabzon'a gelen Samed'in performansının da yakından takip edildiği öğrenildi. Özellikle Başkan Muharrem Usta'nın Samed'i çok istediği belirtiliyor. Başkan Usta'nın, bonservisi Liverpool'da bulunan ve Luzern'de kiralık oynayan Trabzonlu Yeşil'in durumunu sık sık sordurduğu ortaya çıktı.

Forma numarası bile 61 
21 yaşındaki golcü "Trabzonspor'dan 4 yıldır teklif alıyorum ama transfer bir türlü gerçekleşmedi. Şimdi yine temas halindeyiz. Takımımın 50. yıl şampiyonluğu mücadelesinde katkıda bulunmak isterim. Her şeyin hayırlısı" dedi. Samed, bu sezon 11 maçta 1 gol attı, 3 de asist yaptı. Gurbetçi futbolcu 61 numaralı formayı giyiyor. 1994'te Almanya'nın Düsseldorf şehrinde dünyaya gelen Samed Yeşil, altyapı eğitimini CFR Links, BV 04 Düsseldorf ve Bayer Leverkusen kulüplerinde aldı. 2012'de Leverkusen'den Liverpool'a transfer olan Samed, altyapı kategorilerinde Almanya Milli Takımı formasını giydi.

FENERBAHÇE'Yİ REDDETTİ
Trabzonspor taraftarı olduğunu açıklayan Samed Yeşil'i geçen yıl Fenerbahçe de transfer etmek istemiş ancak genç forvet bunu kabul etmemişti. Samed daha önceki açıklamalarında "Türkiye'de sadece Trabzonspor'da oynarım" ifadesini kullanmıştı.