Son 4 yılda forvete yaptığı 13 transfere 132 milyon TL harcayan Trabzonspor, devre arasında da yine bu mevkiye takviye yapacak. Teknik direktör Ersun Yanal'ın da bu mevkiye takviye yapılması için ısrarcı olduğu belirtildi. Mevcut forvet oyuncuları Hyun-Jun Suk, Muhammet Demir, N'Doye ve Sheidaev'den verim alamayan ve bu bölgeye 5. takviyesini gerçekleştirecek olan Trabzonspor'un Rusya, Portekiz ve İngiltere'ye odaklandığı, scout ekibinin ayrıca Çek Cumhuriyeti ve Güney Amerika'dan da alternatifler bulduğu belirtildi. Bordo-mavililerin Everton'da forma giyen Niasse'yi kiralamak için son bir girişimde bulunacağı ancak bu transferde beklentinin yüksek olmadığı belirtildi.

Trabzonspor, Gençlerbirliği ile oynayacağı maç için bugün saat 18.00'de tarifeli uçakla Ankara'ya gidecek. Yönetimin alınan mağlubiyetler sonrası özel uçak ile deplasmana gitme kararını kaldırmasından sonra gerçekleşecek olan ilk seyahatte kadroda önemli eksikler olacak. Trabzonspor'da kart cezalısı olan Mehmet Ekici ve Okay'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mustafa Akbaş ve Castillo da, Ankara deplasmanına getirilmeyecek.

Ligde üst üste alınan mağlubiyetlere rağmen maaş ödemelerini aksatmadan yapan Trabzonspor yönetimi, yeni prim sistemiyle oyuncularını adeta cezalandırıyor. Sezon sonunda Avrupa kupalarına gidecek bir derece elde edilmesi halinde, oyuncularına galibiyetlere endeksli bir ödeme yapacak olan yönetim, bu hedefin tutturulmaması halinde ise koyulan primin ancak yüzde 30'unu verecek.

Trabzonspor'da Gençlerbirliği maçının hazırlıkları dün sabah yapılan çalışma ile sürdü. Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, sakatlıkları bulunan Mustafa Akbaş ile Fabian Castlillo yer almadı. Isınmayla başlayan antrenman pas çalışması ve dar alanda oyunla son buldu. Bordo mavililer zorlu maçın hazırlıklarını bugün tamamlayacak.