Trabzonspor Mutafa AKçay'ın da ısrarla istediği Galatasarayın 25 yaşındaki orta sahası ile bonservisini vererek anlaştı. Yekta Kurtuluş sabah saatlerinde Trabzonspor'un Antalya kampına gelerek yöneticiler ile görüşmeye oturdu. Bu görüşme sonrası Yekta resmen Trabzonspor ile anlaştığı duyruldu.

Yekta ile ilgili bugü resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Galatasaray Kulübü transferi KAP'a bildirdikten sonra Yekta, Trabzonspor'a imza atacak.

Yıl sonu satış opsiyonlu olarak kiralandığı açıklanan Yekta konusunda, Galatasaray'dan futbolcu kiralamaya taraftar tepki göstermişti.

YEKTA KURTULUŞ KİMDİR?

Futbola İzmirspor'nun altyapısında başladı ve burada İzmirspor'un çesitli altyapı ve amatör takımlarından oynadıkdan sonra 2004 senesinde İzmirspor'un A takımına geçti ve burada üç sezon boyunca düzenli olarak oynama firsati buldu. Genç yaşina rağmen takımın vazgeçilmezleri arasına girmesinden ötürü birçok Süper Lig ekibinin dikkatini çekti ve dolayisiyla 2007-08 sezonunda Süper Lig'e yeni yükselmiş Kasımpaşa'ya transfer oldu.

Kasımpaşa'daki ilk sezonunda 16 lig müsabakasinda görev aldı ve ardı sezonlar takımın düzenli oynayan ve takımını sirtlayan oyuncusu oldu. Burada özellikle 2009-10 sezonunda segilediği olumlu perfomansla takımının kümede kalmasını sağlayan futbolcuların başında geldi.[2] İstikrarlı oyun biçimiyle 17 Kasım 2010 Hollanda ile oynanacak Hazırlık maci icin Türkiye A Milli Takım'ına davet edilmiştir. Kendisi gibi bu hazırlık maçı için ilk defa A Milli Takım çağrılan Yiğit İncedemir ile beraber İzmirspor'nun altyapısından yetişmiştir.

2010-11 sezonunun devre arasındaki transfer döneminin aranan futbolcusu oldu ve Kasımpaşa tarafından 3.75 milyon € bonservis ücreti biçildi. Uzun pazarlıklar sonrası 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren Galatasaray'a transfer edildi.