Beşiktaş ile Atiba Hutchinson’un yolları ayrılıyor. Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Ersan Gülüm, Cenk Gönen ve Atınç Nukan’la nikah tazeleyen siyah-beyazlı yönetim, 31 yaşındaki Kanadalı oyuncudan umudunu kesti.

Beşiktaş’ın 1 yıllık sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen Atiba’nın başta Feyenoord olmak üzere Hollanda’da birçok kulüple temas halinde olduğu ortaya çıktı. Sezon başındaki Şampiyonlar Ligi eleme maçlarında Feyenoord yönetimi ve teknik heyetini kendine hayran bırakan Atiba’yı bedelsiz transfer etmek isteyen Hollanda ekibinin bu transfer için çok ısrarlı olduğu ifade edildi.

Beşiktaş’tan önce 3 sezon PSV forması da giyen başarılı oyuncuyu hem orta sahadaki başarısı hem de Hollanda ligi tecrübesi nedeniyle kadrosuna katmak isteyen Feyenoord yönetimi, Atiba’nın siyah-beyazlı kulüple ipleri tamamen koparmasını bekliyor. Hollanda ekibi, Fenerbahçeli Dirk Kuyt için de aynı yolu izlemiş ve sarı-lacivertli kulüple yollarını ayırma kararı alan eski yıldızına geçen hafta resmi imza attırmıştı.

Trabzon takipte

Feyenoord dışında Hollanda liginde başka kulüplerle de görüştüğü iddia edilen Atiba için Trabzonspor’un da beklemede olduğu ileri sürüldü. Beşiktaş ile üç senelik sözleşmede ısrar ettiği için anlaşamayan Kanadalı futbolcunun, çok cazip bir teklif gelmesi halinde rotasını sürpriz biçimde bordo-mavili kulübe de çevirebileceği aktarıldı.

69 resmi maç

Atiba Hutchinson, Beşiktaş formasını 66’sı ilk 11’de olmak üzere toplam 69 resmi maçta giyerken, 2 gole imzasını attı.
Editör: TE Bilişim