Trabzonspor’da hareketli saatler yaşanıyor. Geldiği günden beri yaptığı açıklamalarda yönetimi zor durumda bırakan Vahid Halilhodzic, Belçika’da da rahat durmadı. “Cardozo sakat. Ayrıca hem o hem de Constant geldikleri takımda yedek oyunculardı. Benim ilk tercihim onlar değildi” sözleriyle yönetimi çileden çıkartan Halilhodzic’in suyu kaynadı. Bosnalı hoca, Oscar Cardozo’yu dün geceki kritik randevuda yedek bırakıp bir de itirazlar nedeniyle tribüne gönderilmesi biletinin kesin olarak kesilmesine neden oldu. Bu durum yönetimi vakit kaybetmeden harekete geçirdi. Ceo Burak Gürdal, daha önce aracılar vasıtasıyla temas kurulan ve nabzı yoklanan Ersun Yanal’la bizzat temasa geçti.

Ersun Yanal da doğruladı

İkilinin yaptığı görüşmede taraflar prensip anlaşmasına vardı. Son olarak Fenerbahçe’yi çalıştıran ve Sarı-Lacivertliler’e tarihi bir şampiyonluk yaşatan Ersun Yanal’ın, Trabzonspor’a, 2 milyon Euro’luk bedel karşılığında, ‘evet’ dediği öğrenildi. Ancak Yanal’ın bu konuda bir şartı var. Tecrübeli teknik adamın, Gürdal’la yaptığı görüşmede, “Halilhodzic’le kesin olarak yollarınızı ayırmadan benden bir şey beklemeyin” dediği ifade edildi. Yanal da bu gelişmelerin ardından Trabzonspor’la görüştüğünü doğruladı.

Cardozo’ya kavuşuyor

Halilhodzic’le yolların ayrılmasının ardından Ersun Yanal’ın, Trabzon’a imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tecrübeli hocanın Bordo-Mavililer’e, ‘Evet’ demesinde takımda Cardozo gibi bir Süperstar’ın olması da önemli oldu. Ersun Yanal, Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemde Paraguaylı forveti kadrosuna katmak için büyük çaba sarf etmişti. Ancak yönetim Emenike’yi tercih edince bu transfer gerçekleşmemişti. Yanal’ın, Trabzon’a gelmesiyle yarım kalan bu buluşma da gerçekleşmiş olacak.

Milli ara ilaç olacak!

Trabzonspor’da Vahid Halilhodzic’le yolları ayırma kararı takım adına da çok doğru bir zamana denk geldi. Zira bu hafta oynanacak Torku Konya maçının ardından lige milli ara verilecek. Dolayısıyla takımın başına geçecek olan Ersun Yanal için bu süre deyim yerindeyse ilaç olacak. Deneyimli teknik adam bu süreçte hem oyuncu grubunu daha yakından tanıyacak hem de yönetime takımla ilgili detaylı bir rapor hazırlayacak.

Mustafa ve Zeki’ye af

Trabzonspor’da son haftaların en çok konuşulan konularından biri de Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun kadro dışı bırakılmasıydı. Halilhodzic’in raporu ve yönetimin kararıyla takımdan uzaklaştırılan iki oyuncu hakkında hatta bazı idareciler, “Affedilmeli” ifadelerini kullanmıştı. Ersun Yanal’ın gelişiyle bu iki isim hakkındaki kararın da gözden geçirilmesi bekleniyor. Camia, Trabzonlu olan Mustafa ve Zeki’nin yeniden kadroya katılmasını çok istiyor.