Jelavic ve Guidetti gibi listedeki forvet oyuncularını transfer edemeyen Trabzonspor yeni rotasını çizdi. Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemde de çok istediği Papiss Cisse’yi bu kez menacerler Trabzonspor’a önerdi. Geçen sezon Newcastle’da 20 maç oynayan ve formasını 21 yaşındaki Ayoze Perez’e kaptıran Cisse’nin takımdan ayrılma gibi bir düşüncesi olduğu iddia ediliyor. Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın önderliğinde transfer çalışmalarına devam eden Bordo-Mavililer, menacerlerin teklifine yeşil ışık yakarak Newcastle ve Cisse’nin şartlarını öğrenmek için harekete geçti. 

7 milyon Pound teklif edilmişti

Trabzonspor deneyimli oyuncu için geçen sezonun yaz transfer döneminde 7 milyon Pound teklif etmişti. Fakat araya Oscar Cardozo’nun imzası girince görüşmeler askıya alınmıştı. Cardozo dışında hücum hattında etkili bir alternatifi bulunmayan Ersun hocanın, bu transferde ısrarcı olduğu ve görüşmelerin imza aşamasına getirilmesi için yönetimden fedakarlık yapılmasını talep ettiği edinilen bilgiler arasında.

12 milyon Euro’ya gelmişti

İngiliz ekibi, Cisse’yi Freiburg’dan 2012-13 sezonunun yaz transfer döneminde 12 milyon Euro’ya transfer etmişti. Beklentileri fazla karşılayamayan yıldız futbolcunun takımıyla 2 yıl daha kontratı bulunuyor. Cisse için Bordo-Mavililer’in de kesenin ağzını sonuna kadar açmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Editör: TE Bilişim