Takımın her bölgesi için oyuncu transferi yapmayı düşünen ancak ilk olarak defansa takviye yapmayı planlayan Trabzonspor'un rotası İngiltere oldu. 

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda Glowacki ile yollarını ayıran Karadeniz ekibiNin, İngiltere Championship’te mücadele eden Leicester City’nin Fildişi Sahilli stoperi Sol Bamba ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi. 

İngiliz ekibinin, Bamba’nın bonservisi için 1 milyon euro’ya inmesinin ardından Trabzonspor'un bu oyuncunun işini bitirmek üzere olduğu belirtildi. 

Bordo-Mavililer, Leicester City ile anlaşma noktasına geldikten sonra Sol Bamba ile temaslara başlarken, fildişili oyuncuyla yıllık 1 milyon euro’dan 3+1 yıllığına el sıkışıldığına değinildi. Didier Zokora’nın da milli takımdan yakın arkadaşı olan Bamba için olumlu referans verdiği ve iki taraf için arabuluculuk görevini yaptığı ifade edildi. 

Trabzonspor, Sol Bamba’yı imza için Türkiye’ye getirmeye hazırlanırken, diğer taraftan da teknik direktör Şenol Güneş'in çok istediği Toulouse’nin Tunuslu yıldızı Aymen Abdennour için de girişimlerine devam ettiği belirtildi. 

Toulouse’nin satmak istemediği Aymen için Trabzonspor'un bir süre daha şartları zorlayarak girişimde bulunacağı, aksi durumda Sol Bamba’nın transferini resmen bitireceği öğrenildi. 

Bu arada Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar ve teknik direktör Şenol Güneş pazartesi günü İstanbul’da bir araya gelerek transfer çalışmaları ve diğer konularda görüş alış verişinde bulunacaklar.