Geldiği günden bu yana sakatlıklar, cezalılar ve Afrika Kupası’nın araya girmesi nedeniyle tam kadro çalışamayan deneyimli teknik adam, ciddi derecede rotasyon yapmaya hazırlanıyor. 

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte geçtiğimiz hafta içi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde geniş çaplı bir toplantı yapan Ersun hoca, listesindeki isimlerin son durumları hakkında da bilgi alışverişinde bulundu. Yunus Mallı’da ısrarcı olan Yanal, Van der Vaart ile birlikte Kayserispor’un sol beki Ömer Bayram’ın da imza aşamasına getirilmesini istiyor. son durumlar:

Ömer Bayram: Ersun hoca, yabancı futbolcular kadar alt liglere de ağırlık veriyor. Süper Lig’de parlattığı futbolcularla tanınan deneyimli çalıştırıcı bu kez gözüne Kayserispor’un sol beki Ömer Bayram’ı kestirdi. PTT 1. Lig’de şampiyonluğu en güçlü adayı olan Sarı-Kırmızılılar, Ömer’i 2012 yılının yaz transfer döneminde Hollanda’nın Nac Breda takımından 350 bin Euro’ya transfer etmişti. 

Kayseri ile sözleşmesi 2016 Haziran’da bitecek Ömer’in, bu teklife sıcak baktığı biliniyor. Hakan Arıkan transferinin ardından iki yönetimin iyi ilişkiler kurması, pazarlıklarda kolaylık sağlıyor. Ersun hoca sol beke iyi bir alternatif olarak Ömer’i düşünüyor. Temaslarda Bordo-Mavililer’in mutlu sona ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yunus Mallı: Ersun Yanal’ın en kısa sürede Almanya’ya gidip bizzat kendisiyle görüşeceği Yunus Mallı’da son iki haftadır pazarlıklar ağırdan gidiyor. Ligdeki kötü sonuçlar ve Türk futbolundaki gündemin çok yoğun olması Bordo-Mavili yöneticilerin transfere olan konsantrasyonunu büyük oranda azaltıyor. 

Orta sahanın ortasında oynayan 23 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi de tıpkı Van dert Vaart’ta olduğu gibi haziran ayında sona eriyor. Yunus, devre arasında yüksek bonservis bedeli ödenmemesi için transfer edilmemişti. Sezon bitiminde boşa çıkacak olan futbolcunun ikna edilme stratejisi de belli oldu: Bonservisini eline alacak Yunus’un yıllık ücreti yüksek tutulacak ve haziranda imzalar atılacak.

Van Der Vaart: Hamburg’da forma giyen Rafael Van der Vaart’ın sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Haziran ayında serbest kalacak olan deneyimli futbolcuya Avrupa’nın yanı sıra Amerika’dan da teklif geliyor. MLS ekibi Kansas City’nin de gündemindeki 32 yaşındaki oyuncunun, Amerika yerine 1-2 yıl daha Avrupa’da oynamak istediğin ve bu nedenle teklifi reddetme aşamasında olduğu öğrenildi. 

Hamburg’un küme düşme sınırında bulunması Vaart’ın ayrılmak istemesindeki en büyük etken. İspanya’dan da Cadiz’in temas kurduğu deneyimli orta saha oyuncusu şu ana kadar en iyi teklifi Kansas ile Trabzonspor’dan aldı. Vaart’ın, kesin kararını haziran ayında vereceği belirtiliyor.
Editör: TE Bilişim