Trabzonspor küme düşen 3 takımın 11 oyuncusunu büyüteç altına aldı. 

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracaklarını söyleyen ve gündemine süreli Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynayan ama son yıllarda pek varlıkları belli olmayan oyuncularla ismi anılan Trabzonspor bir yandan da yerli oyuncuları renklerine katmak istiyor. Ancak bu noktada küme düşen takımların futbolcularının gündeme gelmesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Bordo - Maililer, yurt içinde Süper Lig'e bu sezon veda eden takımların oyuncularına gözünü dikti.  

Bu tavır, 'düşenin dostu' yorumuna neden olurken, isimleri geçenlerin birçoğunu duyanlar, 'Bu politika ile sıradan bir takım kurulur' eleştirisine neden oldu. 

Yönetimin transfer politikası doğrultusunda, küme düşen Kayserispor'dan Okay Yokuşlu, Engin Bakdemir, Ömer Bayram, Sefa Yılmaz ve Diego Biseswar, Antalspor'dan Musa Nizam, Emrah Başsan ve Lamine Diarra; Elazsığspor'dan ise Çağlar Birinci, Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz gibi isimlerle temasa geçildiği vurgulandı. Bordo - mavililer, bu isimlerden özellikle Okay, Sefa, Ömer, Çağlar, Serdar ve Deniz Yılmaz için tüm imkanlarını seferber edecekler. Ancak bu transfer çabaları, 'Takımlarını küme düşüren oyuncuların üzerine bu kadar düşmektense, kendi öz kaynaklarını kullanmak çok daha iyi ve akıllıca iş yapmış olur" yorumunu da haklı çıkarıyor.