Spor Toto Süper Ligi 56 puanla 3. sırada tamamlayan ve Süper Final yolunda Avrupa bileti kovalayan Trabzonspor, yeni dönemin hazırlıklarına da hız kazandırdı.

Egemen’in Beşiktaş’a gitmesi ve Polonyalı oyuncu Glowacki’nin sakatlığının bir türlü düzelmemesiyle stoper mevkisinde sorun yaşayan Bordo-Mavililer, yeni sezon öncesinde Gaziantepspor’un yıldızı haline gelen Stoper Danny Nounkeu'ya karşılık Sapara takasını yapmayı planlıyor.

Sezon başında ismi gündeme gelen ancak transferi gerçekleşmeyen 25 yaşındaki Kamerunlu futbolcuya teknik direktör Şenol Güneş’te sıcak bakıyor.

Trabzonsporlu yönetim Kamerunlu futbolcu için önümüzdeki günlerde Gaziantep yöneticileriyle bir araya gelerek anlaşma zemini arayacak.

Bilindiği üzere bu oyuncu geçtiğimiz günlerde Gaziantep yönetimine takımdan gitmek istediğini söyleyip, “Trabzonspor gibi büyük bir kulübe gitmek istiyorum. Benim için gerekeni yaparlarsa giderim" demişti.

Teknik Direktörü Şenol Güneş'in haziran ayından beri kadrosunda görmeyi çok istediği Eskişehirsporlu Alper Potuk için Bordo-Mavililer, yeniden harekete geçti. Devre arasında Fenerbahçe ile anlaşamayan ve Eskişehirspor'a geri dönen genç yıldız için Kırmızı-siyahlı ekip Trabzonspor’dan yine bu oyuncuya karşılık Alanzinho’yu yeniden istedi. Bordo-Mavili takımın bu konuyu düşünerek Eskişehirspor’a bildirileceği öğrenildi

Bilindiği üzerine Trabzonspor daha önce Es-Es'e Alper Potuk'a karşılık 2 milyon euro ve iki futbolcu teklifini sunmuştu. Ancak Eskişehirspor 2 Milyon Euro artı Alanzinho’yu istemişti. Uzun süren pazarlık sonrasında Alper Potuk’un transferi gerçekleşmemişti.

Öte yandan Bordo-Mavililer, Spor Toto Süper Lig'e geçen yıl veda ettikten sonra yaşadığı ekonomik sorunlar TFF Birinci Lig’de genç oyuncularla mücadele eden Bucaspor’dan geleceğe dönük orta saha oyuncusu 1984 doğumlu olan Salih Uçan ve 1989 doğumlu sol kanat oyuncusu Emre Güral’ı renklerine bağlamak için sarı-Lacivertli takımın yöneticileriyle dün İzmir’de Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar bir araya geldi.

Uzun süren görüşmeler sonrasında Asbaşkan Nevzat Şakar akşam saatlerinde ise Trabzon’a döndü. Edinilen bilgiye göre Bordo-Mavililer, bu iki oyuncu için Beşiktaş maçı sonrasında yeniden bir araya gelerek transferini gerçekleştirecek.  

Bu oyuncular haricinde Bordo-Mavililer, temas olduğu futbolcularla önümüzdeki haftalarda masaya oturacağı öğrenildi.