Kolo Toure’nin ismi zaten uzun süredir Bordo-Mavililer’le anılıyordu, fakat bir türlü anlaşma sağlanamıyordu. Vahid Halilhodzic takımın başına geçince ismi daha sesli bir şekilde telaffuz edilmeye başlandı. İngiliz basını da yazınca iş iyice ayyuka çıktı. Transferle ilgili detaylara ulaşıldı. Bosnalı teknik adam, yönetimden mutlaka kaliteli bir stoper istemişti. Göreve başlar başlamaz da bu konuda bizzat harekete geçti. Halilhodic, Fildişi Milli Takımı’ndan eski öğrencisi Kolo Toure’yi telefonla aradı. Deneyimli çalıştırıcı, “Artık Türkiye’deyim. Trabzonspor’un başındayım ve büyük hedeflerim var. Çok kaliteli bir takım kuruyorum. Seni de burada görmek istiyorum. Tecrübelerine ihtiyacımız olacak” diyerek 33 yaşındaki oyuncuya dolaylı olarak teklif yaptı, olumlu yanıt aldı.

Ada çıkarması!

Bu durumu yönetime ileten Halilhodzic, transferin bir an önce bitirilmesini talep etti. Çünkü, Bosnalı hoca Avusturya kampında tam kadro çalışmayı planlıyor. Bunun üzerine Liverpool kulübüyle görüşmelerini hızlandıran Trabzonsporlu idareciler, İngiliz devinde bir yıl daha sözleşmesi bulunan tecrübeli stoperi takıma kazandırmak için önemli aşama kaydetti.

Lovren’e bağlı

Liverpool, Southampton’un stoperi Dejan Lovren’in peşinde. 20 milyon Euro’luk bir bonservisle bu oyuncuyu kadrosuna katmak üzere olan Kırmızılar, eğer bu transferi gerçekleştirirse Kolo Toure’nin ayrılışına izin verecek. Yani, Fırtına, Kolo Toure’yi bonservissiz bir şekilde transfer edecek.

Medjani

Savunma hattını kaliteli yabancılarla takviye etmek isteyen Vahid Halilhodzic’in ikinci bombası da yine kendi öğrencilerinden: Carl Medjani... Cezayir Milli Takımı’nda ikinci tur vizesi alarak tarihe geçen takımın savunmasında önemli rol oynayan 29 yaşındaki oyuncu Monaco forması giyiyor. Ancak Fransız ekibinin başına geçen yeni hoca Leonardo Jardim bu oyuncuyu takımda düşünmüyor. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan futbolcuyla yolların ayrılması bekleniyor. Bu gelişmeleri yakından takip eden Vahid Halilhodzic, böylece defansın göbeğine hem uygun hem de kaliteli isimlerin transfer edilmesinde aktif rol oynuyor.  Yönetim, direkt olarak Medjani’nin menaceriyle görüşecek. Anlaşma sağlanırsa, Cezayirli stoper kulübüyle olan bağlarını resmen koparacak, Trabzonspor’a imza atacak.