Slimani
Yönetimin en çok pişmanlık yaşadığı isim... Dünya Kupası’ndan önce yapılan girişimlerin devame gelmeyince İslam Slimani’nin transferi tamamlanmadı. Cezayirli oyuncu, turnuvadaki performansıyla değerini katladı. Sporting Lizbon onun bonservisi için 7 milyon Euro talep ediyor. Bu rakam normal şartlarda çok fazla. Ancak Halilhodzic’in, “Mutlaka alınsın” raporu vermesi halinde yönetim gözünü karartacak. Olcan, Adrian ve Henrique’den gelecek olan 11.7 milyon Euro’luk bütçe sayesinde bu transfer gerçekleştirilecek. Tabi ki birçok kulübün dikkatini çeken Slimani’nin ikna edilmesinin ardından... Bu görev da Halilhodzic’in olacak.

Demba Ba
Chelsea’nin golcüsü ara transfer döneminde tam anlamıyla Trabzonspor’un kapısından dönmüştü. Jose Mourinho’nun tamamen gözden çıkarttığı Demba Ba, menacerler yoluyla Bordo- Mavili ekibe yeniden görüşmek için mesaj gönderdi. İngiliz basınına göre başarılı oyuncu, Premier Lig ekiplerinden beklediği gibi bir teklif alamadığı için kariyerini başka bir ülkede sürdürecek. Yönetim, ocak ayında son anda imza atmaktan vazgeçtiği için Ba konusunda temkinli. Bordo-Mavililer, Senegalli oyuncuyla doğrudan görüşmek yerine menacerler yoluyla ilk teması kurmayı planlıyor. Bu görüşme olumlu geçerse bu kez Trabzonspor CEO’su Burak Gürdal, Demba Ba ile masaya oturacak.

Bent
İngiliz golcünün bonservis bedeli oldukça düşük. Ancak Aston Villa’dan yıllık 3 milyon Euro (8.7 milyon TL) kazanması Bordo- Mavililer açısından tek sıkıntı olarak görülüyor. Trabzonspor Yönetimi, bu rakamı 2.5 milyon Euro’ya düşürüp, maç başı ücretlerle Darren Bent’i ikna etmeyi planlıyor. Eğer Bent bu ücreti kabul etmezse yönetim bu kez İngiliz kulübüne, “Bent’i kiralayalım, maaşının bir bölümünü siz ödeyin” teklifini yapacak. Kardeş kulüp olan Aston Villa Yönetimi de tecrübeli forveti Türkiye’ye gelmesi için
teşvik etmeye çalışacak. Bent henüz bu konu hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak şu ana kadar hiç İngiltere dışında futbol oynamadığı için yıldız oyuncunun bu konuda tereddütleri olduğu öğrenildi.

Niasse
Yönetim içerisindeki bir grup ve taraftarların bir bölümü, Akhisar Belediye’nin yıldızının alınması görüşünde. Bu gruba göre genç yaşı, diğer isimlere oranla düşük maliyeti, ligi tanıması ve Trabzonspor’a gelmeyi çok istemesi nedeniyle Oumar Niasse’ı transfer ederek golcü sorununu çözmeli. Ancak ‘yıldız forvet’ söylemi yüzünden bazı yöneticilerin başarılı golcü konusunda çekinceleri olması, Niasse’ı listenin alt sıralarına itiyor. Her şeye rağmen Bordo- Mavili, Senegalli forvet için Akhisar Belediyespor ile görüşmelere devam ediyor. Ege ekibi 3 milyon Euro talep etse de Trabzonspor YÖnetimi, 2 milyon Euro ve bir oyuncu önererek Akhisar’ı ikna edebileceğini düşünüyor.

Gignac
Halilhodzic’in takımda görmeyi çok istediği Andre-Pierre Gignac’ın transferi iki açıdan zora girdi. İlk olarak Marsilya’nın 5 milyon Euro bonservis bedeli konusunda ısrar etmesi,
Bordo-Mavililer’in geri adım atmasına neden oldu. Ayrıca Yunan devi Olympiakos’un Gignac’a teklif yapması ve Fransız yıldızın da Şampiyonlar Ligi nedeniyle bu ekibe sıcak bakması, transferi zora soktu. Trabzonspor Yönetimi, alternatif isimlerle görüşme kararı alsa da Gignac konusundaki gelişmeleri de yakından takip edecek. Yıldız oyuncunun Olymipakos’a transferinin gerçekleşmemesi halinde Bordo-Mavili Yönetim, Marsilya ile bir kez daha görüşüp, 4 milyon Euro’ya bu işi bitirmeye çalışacak.