Florent Malouda ile transfer bombasını patlatan Trabzonspor, asıl şov için geri sayımda... Paraguaylı golcü Lucas Barrios bir hafta içinde bordo-mavili formayı giyecek

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, transferle ilgili dün bir açıklama yaparak önemli tüyolar verdi. Florent Malouda transferiyle kulüp tarihinin en kariyerli yabancı oyuncularından birini renklerine bağladıklarını dile getiren Çakıroğlu, konuşmasının devamında nokta atışı gibi bir açıklama yaptı. Çakıroğlu'nun "Malouda'yı getirdik. Çok önemli bir santrfor gelecek. Zannedersem cuma (yarın) ya da hafta sonu Türkiye'de olacak. Çok kariyerli, Trabzonspor'a indiğinde Malouda gibi Türkiye'yi oynatacak bir forvet. Latin kökenli" sözleri direkt olarak gözlerin Lucas Barrios'a çevrilmesine neden oldu. FOTOMAÇ'ın dün sizlerle paylaştığı Paraguaylı golcü konusunda önemli mesafe alındığı ve işin sadece imzaya kaldığı öğrenildi. Barrios, son olarak Çin'in Evergrande takımında görev yapıyordu.

FIFA'DAN GEÇiCi LiSANS
2009-2012 yılları arasında Almanya'da Borussia Dortmund formasıyla fırtına gibi esen ve oynadığı 83 maçta 39 gol kaydeden Lucas Barrios, geçen sezon başında 8.5 milyon euro'luk bir rakam karşılığında Çin'in Guangzhou Evergrand takımına transfer olmuştu. Bu ülkede oynadığı 17 maçta 5 gol kaydeden Barrios, alacaklarının ödenmemesi nedeniyle Çin'den ayrılarak FIFA'ya başvurdu. Geçen yıl Galatasaray'ın bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Fildişili Didier Drogba gibi geçici lisans alacak olan Paraguaylı golcünün Trabzonspor ile sözleşme imzalayacağı vurgulandı. Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın henüz 28 yaşında olan yıldız futbolcunun transferine hayli sıcak baktığı ve Barrios hakkında "Kalitesini kanıtlamış bir isim. Kesinlikle faydalı olur" dediği bildirildi.

KURA ÇEKİMİNDE KONUŞTU
Süper Lig'in fikstür çekiminde Barrios'u açıklayan başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, transfer politikası hakkında bilgiler verirken, yeni sezonu da değerlendirdi. Çakıroğlu, "İlk hafta Beşiktaş ile eşleşmek güzel. Umarım huzurlu, hayırlı ve başarılı bir sezon geçiririz" ifadesini kullandı.