Hedefe oynayacak bir takım oluşturmak için 4 kaliteli yabancı transferi isteyen Halilhodzic’in golcü listesinde Nabil Ghilas, El Arbi Hillel Soudani ve Islam Slimani bulunuyor. Halilhodzic,  savunma için de Milli Takım’dan öğrencileri Rafik Halliche, Essaid Belkelem ve Carl Medjani’nin isimlerini yönetime verdi

Yeni sezon öncesinde tüm planlarını Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’in raporu doğrultusunda yapan Bordo-Mavililir’in transferdeki öncelikli rotası Cezayir olacak... Hedefe oynayacak takım oluşturmak için öncelikle kaliteli 4 yabancı oyuncu alınması gerektiğini Bordo-Mavili kurmaylara söyleyen Halilhodzic’in bu talebinin ardından ilk olarak Cezayir Milli Takımı’nda oynayan oyuncular gündeme geldi.
Transferde sol bek, stoper, orta saha ve forvete mutlak takviye isteyen Halilhodzic’in bu mevkiler için Milli Takım’da oynayan bazı oyuncuların ismini de Bordo-Mavili yetkililere verdiği öğrenildi. Forvet transferi konusunda  Nabil Ghilas ve El Arbi Hillel Soudani ve Islam Slimani isimlerini liste başına yazdığı belirtildi. Halilhodzic’in, Hamburg’da forma giyen Hırvat orta saha oyuncusu Milan Badelj’i de kadrosunda görmek istediği öğrenildi.

Portekiz ekibi Porto’da forma giyen 24 yaşındaki Nabil Ghilas, geçtiğimiz sezon ligde 469 dakika forma giyerken sadece 1 gol atabildi. Ancak Cezayir Milli Takımı’nda ki performansı ve mücadeleci yapısı ile Halilhodzic’in gözdelerinden olan Nabil Ghilas için Porto’nun kapısı çalınacak. El Arbi Hillel Soudani ise Hırvatistan’ın D.Zagreb takımında forma giyiyor. Geçtiğimiz sezon 31 maçta attığı 16 golle takımının şampiyonluğunda önemli rol oynayan El Arbi Hillel Soudani, Cezayir Milli takımı ile de 7 maçta 3 gol attı. Golcü oyuncunun bonservis bedeli ise 4-5 milyon euro arasında.

Trabzonspor’un devre arasında da transfer gündemine gelen Islam Slimani ise Sporting Lizbon’da oynuyor. Ligi 8 golle tamamlayan Slimani’nin Cezayir Milli Takımı’nda ise 5 golü bulunuyor. Boşnak teknik adam Halilhodzic’in transfer listesinde Cezayir Milli Takımı’nda forma giyen 3 oyuncunun daha bulunduğu belirtildi. Savunmaya mutlak takviye isteyen Halilhodzic’in Milli Takım’dan öğrencileri Rafik Halliche, Essaid Belkelem ve Carl Medjani’nin ismini de yönetime verdiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim