Sezonun transfer rekortmeni Trabzonspor’un asıl hedef olarak belirlediği 2015-2016’ya dair planlarına erken start vereceği ve yine birbirinden flaş isimleri kadrosuna dahil edeceği ortaya çıkmıştı. Bu çalışmalara dahil olan isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Yabancı kontenjanının kalkmasıyla beraber daha geniş bir yelpazede hareket imkanı bulacak Trabzonspor’un sadece dış transferi değil, iç piyasadaki yıldızları da listesine aldığı öğrenildi.

4 yıldır Türkiye’de

O isimlerden birinin de 2011’den bu yana ligimizde forma giyen Doka olduğu bildirildi. Eski adıyla İstanbul Belediyespor, yeni ismiyle Başakşehir’de oynayan Brezilyalı’nın şartları da Trabzonspor’a transferi açısından hayli uygun. 31 yaşındaki Sambacı’nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve Başakşehir ile mukavele yenilemedi.

Oyuncu çok sıcak

Doka’nın, Türkiye’de kalma fikrine çok sıcak baktığı, ayrıca Trabzonspor gibi taraftar desteği ve hedefi büyük bir takımda forma giyerek kariyerine nokta koymak istediği de edinilen bilgiler arasında. Bu sezon yaşanan sıkıntıları da dikkate alan ve gelecek yıl çok daha çetin bir yarış bekleyen teknik direktör Ersun Yanal’ın istediği bu transfer için menacerler vasıtasıyla ön görüşmelere başlandığı ve olumlu gelişmeler yaşandığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim