Transferin 'kasırgası' Trabzonspor Mehmet Ekici'yi de renklerine bağladı. Bordo-mavililer, 10 numara pozisyonu için 3 sezondur Bundesliga'da Werder Bremen forması giyen Mehmet Ekici'yi bitirdi. Trabzonspor dün KAP'a "Werder Bremen kulübünün profesyonel futbolcusu Mehmet Ekici'nin transferi konusunda, Werder Bremen ile anlaşma sağlanmıştır. Bremen'e transfer bedeli olarak 1.5 milyon euro ödenecektir" açıklamasını yaptı. 10 numara mevkiinde oynayan Mehmet Ekici, daha önce yaptığı açıklada "Aynı pozisyonda oynamamız nedeniyle kendine Zidane'ı örnek alıyorum" demişti. Daha önce Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da gündemine gelen gurbetçi 1.80 boyunda ve 76 kilo. Bundesliga'da görev aldığı 73 maçta 7 gol atıp 13 de asist yaptı. 

Sakatlıklardan çok çekti 
Bayer Münih'in alt yapıdan transfer edip A takıma aldığı Ekici, daha sonra Nunberg'e kiralandı. Ardından da 5 yıllığına Werder Bremen'e transfer oldu. İlk yılında ilk 14 maçın hepsinde görev alan Mehmet, sonrasında 3 haftalık bir sakatlık geçirdi. Ardından yeniden görev alan oyuncu bu kez 27. haftada yeniden sakatlanınca sezonu kapattı. İkinci sezonunda da ilk haftalarda kadroya giremeyen oyuncu sonrasında ise yeniden kadroya girmeye başladı. Bu sırada 9 maçta görev alabilen oyuncu 28. haftada sakatlanarak sezonu kapattı. Geçen sezon da ilk 17 maçta görev alan oyuncu, 18. haftada yaşadığı 3 haftalık sakatlığın ardından bir daha 11'e giremedi.

EKİCİ'YE DETAYLI SAĞLIK TARAMASI
Trabzonspor'un Almanya'nın Werder Bremen takımından transfer ettiği Mehmet Ekici bugün İstanbul'da sağlık kontrolünden geçecek. Sakat olduğu iddaları olan Ekici, Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi'nde saat 14.00'deki detaylı test sonrasında resmi imza için Trabzon'a gidecek.