Trabzonspor MP baskebol takımına transfer yasağı geldi. 

 Alacakları ödenmeyen eski oyuncu Alper Özcan'ın başvurusu üzerine kulübümüze Türkiye Basketbol Fedarasyonu tarafından Trabzonspor MP takımına transfer yasağı geldi.

TBF, yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından şu açıklamayı yayınladı:

TBF Yönetim Kurulu toplantısında gündeminde yer alan konular görüşülmüş, basketbol kamuoyu ve ilgili tarafları ilgilendiren aşağıdaki konular karara bağlanmıştır.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu 8 Kasım 2014 tarihinde yapmış olduğu toplantısında gündeminde yer alan konulardan Trabzonspor sporcusu Cevat Alper Özcan’ın durumu, transfer takvimindeki tarihler, Galatasaray-Banvit maçındaki itiraz ve TBL Yönergesindeki değişimler gibi konuları karara bağlamış olup taraflar ve basketbol kamuoyu tarafından bilinmesi gerekenleri ilanen duyurulmasını uygun bulmuştur.

1: Trabzonspor Basketbol Kulübü’nün 2013 – 2014 sezonu sözleşmeli sporcusu Cevat Alper Özcan’ın sözleşmeden doğan haklarının ödenmemesi nedeniyle kulübe transfer yasağı getirilmesi hususunda yaptığı başvurusunu Hukuk Kurulu mütalaasını da dikkate alarak uygun görmüş ve kulübe transfer yasağı getirilmesine karar vermiştir.

2: Galatasaray Liv Hospital’in; 19 Ekim 2014 tarihinde Bandırma’da oynanan Banvit – Galatasaray Liv Hospital müsabakasında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle yaptığı başvuru incelenmiş olup konunun uluslararası oyun kuralları hükümleri dahilinde incelenmesi sonucunda

a: Banvit 8 numaralı Charles Davis’in attığı şut sonrasında inen topun çember seviyesinin üzerinde olduğu, ancak topun çembere girme olasılığının ortadan kalktığı ve Banvit 12 numaralı Vladimir Veremeenko’nun topa temas etmesinin nizami olduğu, (Madde 31.1.2)

b: Başhakemin çemberden geçen top ile ilgili, oyun kurallarında belirtildiği şekilde Ağır Çekim Sistemini kullandığı ve topun arkalığın çevresinde bulunan ışıklandırma donanımı yanmadan 12 numaralı Vladimir Veremeenko’nun elinden çıktığı, (Madde 46.1. ve 9.)

c: Top kenardan 2.1 saniye kala oyuna sokulurken oyun saatinin topun sahada ilk oyuncuya temas etmesi ile oyun kurallarında belirtildiği şekilde doğru olarak çalıştırıldığı,

Anlaşılmakla, müsabakanın hakemlerinin kuralları doğru uyguladığı ve herhangi bir kural hatası yapılmadığına dair Merkez Hakem Kurulu mütalaası da dikkate alınarak yapılan itiraz reddedilmiştir.

3: 9 Haziran 2014 tarihinde ilan edilen transfer takviminde daha sonra ilan edileceği duyurulan transfer işlemlerine ilişkin tarihler belirlenmiştir. Yeni belirlenmiş tarihlere ulaşmak için tıklayınız.

4: Türkiye Erkekler 1. Ligi (TBL) müsabakalarına ait maç sonuçları, sporcu istatistikleri, antrenör görüşleri ve ilgili görsellerin detaylı ve kapsamlı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması gerekmesi ve bu konuda en iyi şekilde servis yapılabilmesinden doğan ihtiyaçla “Yönetim Esasları Yönergesi”nin basın toplantıları ile ilgili maddesinde değişim yapılmıştır. Yeni belirlenmiş metne ulaşmak için tıklayınız.

Kararlara ilişkin tam hüküm metinleri gerekçeleri ile birlikte ilgili taraflara bilahare gönderilecektir.