Bu sezon şampiyonluğa oynamak isteyen ve bu doğrultuda forvet bölgesine kaliteli bir golcü almayı düşünen Trabzonspor, bir yandan Kostas Mitroglou, Gignac, Samaras ve Dame N'Doye ile görüşmelerini sürdürürken, diğer yandan da gündemine başka bir yıldız ismi aldı. Ouest France gazetesi geçen sezon Lorient formasıyla 16 gol atarak yıldızlaşan Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar için Trabzonspor'un Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach ve AZ Alkmaar'a rakip olduğunu yazdı. Lorient Başkanı Loic Fery'nin ilk etapta genç yıldız için 10 milyon euro'dan kapıyı açtığı ama rakamın hızla düşerek daha makul seviyelere gelebileceği bildirildi. Teknik patron Halilhodzic'in bu futbolcuyu genç yaşı ve savaşçı yapısı nedeniyle istediği de dile getirildi.

BELKALEM İLE SİFTAH YAPILACAK
Kulübü ile 2016 yılına kadar sözleşmesi olan 1.82 boyundaki genç forvet, Fransa'daki vergiler nedeniyle 150-200 bin euro kazanabiliyor. Vincent Aboubakar'in bu nedenle Karadeniz ekibine gelmek istediği öne sürüldü. Bu arada bordomavili takımın yeni sezon öncesi kadrosuna katacağı ilk yabancı transfer Cezayir Milli Takımı'nın stoperi Essaid Belkalem olacağı iddia ediliyor. Bu futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kadrosuna katmak için geri sayıma geçen bordo- mavililer, böylelikle teknik patron Halilhodzic'i biraz rahatlatacak. Fırtına'nın 1 yıllığına kiralayacağı Belkalem için Watford kulübüne 1 milyon euro ödeyeceği belirtiliyor. 25 yaşındaki savunmacı Essaid Belkalem de eski hocası Halilhodzic faktörü nedeniyle bordo-mavili kulübe gelmeyi kabul etti. Bu gelişmenin birkaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

BİR GÖRÜŞ: YAZİD MERAR / KABYLİE GAZETESİ
Belkalem, Cezayir futbolunun her daim gelecek beklenen yerli oyuncularından birisi oldu. Aynı zamanda ülkenin en iyi merkez defansı. Beş sezon Kabylie takımının altyapısında oynadı. 2013'te Türkiye başta olmak üzere bazı takımlar ile görüşmeler yaptı. Watford'a imza attığı için çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. Onun beklediğinden daha düşük bir futbol liginde görev yaptı. Halilhodzic'in onu Dünya Kupası'na götürmesi ise tesadüf değil. Bunu iyi futbolu ile hak etti. Türkiye onun hayal ettiği bir yer olacak. Sol ayağını iyi kullandığı için sol bekte de görev yapabilir.
Editör: TE Bilişim