Trabzonspor'un genç yeteneği Yusuf Yazıcı ve ünlü Türk asıllı oyuncu Mesut Özil'in devre arası transfer döneminde transfer olup olmayacağı yönünde önemli bir açıklama geldi. Her iki oyuncununda menajerliği yapan şirketin üyelerinden aynı zamanda Yusuf Yazıcı'nın okul takımından hocası Adem Yazıcı açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Yazıcı şunları ifade etti

'Yusuf'un gelişimini tamamlaması lazım'

"Yusuf ile alakalı daha önceki görüşmelerimde şunu söylemiştik. Yusuf'un gelişimini Trabzonspor'da tamamlaması lazım. En azından bu sezon sonuna kadar devam etmesi lazım. İki hafta önce Trabzonspor başkanına bilgi verildi."

'Almanya'dan üç takım Yusuf Yazıcı ile ilgileniyor'

"Yusuf Yazıcı'yla İngiltere'den Almanya'dan  takımlar ilgileniyor. Hatta İngiltere'den iki kulübün scout elemanları gelip takip edecekler. Gelecekteki en iyi 50 oyuncu arasında tek Türk oyuncu olarak konumunda. Bu tip istatistikler tabii ilgiyi arttırıyor. Almanya'dan üç takım var."

'Yusuf'un gelişimini sağlayacağı bir yere gitmesi lazım'

"Yusuf'un gelişim seviyesine göre oynayıp gelişimine katkı sağlayacağı bir yere gitmesi lazım. Yusuf ne kadar kazanacak değil kariyeri ne kadar gelişecek bu önemli. Mesut Özil örneği var önünde"

'Yusuf Yazıcı'yı İspanya'dan Atletico Madrid takip ediyor'

"Atletico Madrid'in takip ettiğini biliyorum. Doğrudan temasa geçilmedi. Resmi teklif olarak teklif gelmedi. Yusuf gelişime açık bir isim. Bugün Barcelona'ya gitsin mesela hemen adapte olabilecek bir oyuncu. Biz onu çok daha güçlü olarak hazırlarsak ileride yaşayacağı sorunları en aza indirmiş oluruz"

Mesut Özil'i rol model olarak alıyoruz. Schalke ardından W.Bremen ve oradan yüksek bedelle Real Madrid'e gitti.

"Mesut Özil'i ciddi anlamda isteyen PSG, Barcelona ve M.United takımları var. Sezon sonunda serbest kalacak. İleride kulüpte aktif olarak rol alabileceği bir takımla kontrat imzalamak istiyor. Türkiye'ye gelme durumu çok zor olarak görüyorum"