UEFA Avrupa Ligi'nde Kukesi'yi geçerek gruplara kalan Trabzonspor forvet transferi için harekete geçti. Yönetim, İngiltere'ye giderek Berbatov'u bitirmek için Fulham'la masaya oturacak. Bordo-Mavililer ayrıca Eskişehirspor'lu Necati Ateş için de görüşmelerini sürdürüyor.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Arnavutluk ekibi Kukesi’yi deplasmanda 2-0, Avni Aker’de de 3-1 yenerek gruplara kalan Trabzonspor forvet transferine yoğunlaştı. Bu çerçevede başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, transfer döneminin bitmesine az bir süre kala harekete geçti. Taraftarlar arasında heyecan yaratacak bir futbolcu transfer etmek isteyen Bordo-Mavili yönetimin dünyaca ünlü Bulgar golcü Dimitar Berbatov’u bu hafta bitireceği öğrenildi. Yönetim, İngiltere Premier Lig ekibi Fulham’da forma giyen 32 yaşındaki forvet oyuncusu için görüşmelerini tüm hızıyla sürdürürken hafta sonunda İngiltere’ye giderek Fulham’la masaya oturacak. Fulham’ın kapıyı 6 milyon Euro’dan açtığı ve bu bedeli alması durumunda Berbatov’u satmayı düşündüğü belirtildi. Bordo-Mavili yönetimin ise fiyatı aşağıya çekmek için uğraştığı kaydedildi. 

Gekas elden kaçtı!

Emerson’un sözleşmesini karşılıklı feshederek yabancı kontenjanını da boşalttıktan sonra transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor’da Gekas ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Bordo-Mavililer’in uzun süredir kadrosuna katmaya çalıştığı Yunan golcünün Antalyaspor ile anlaştığı belirtilirken Gekas’ın bugün Kırmızı-Beyazlılar’a imza atabileceği öğrenildi. 

Necati Ateş an meselesi

Berbatov’un yanı sıra Eskişehirspor’dan ayrılmayı düşünen Necati Ateş de Karadeniz ekibinin gündeminde yer alıyor. Eskişehirspor’da mutsuz olan 33 yaşındaki golcünün de Bordo-Mavili kulübe gitmeyi istediği ve yapılan teklifi değerlendirmeye aldığı kaydedildi. Bu sezon hem Türkiye hem de Avrupa ’da mücadele edecek olan Trabzonspor’un kadro derinliği oluşturmak ve gol sorununu çözmek amacıyla Necati’yi ısrarla istediği ve bu transferde sona yaklaştığı öğrenildi. Necati Ateş, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada haberi doğrulamış ve “Böyle bir durum var. Görüşülecek, konuşulacak. Eğer şartlar iki taraf için de uyarsa ayrılacağım. İki tarafın da mutlu olması önemli” demişti.