"Yuvama dönerim"

Bordo-Mavililer'in transfer listesinde bulunan eski yıldızı, “Bundan sonra Toulouse'ta oynamayı düşünmüyorum. Eğer Trabzonspor bonservisimi alırsa, seve seve geri dönerim” ifadelerini kullandı.

İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi, teknik heyetle yaptıkları görüşmenin ardından transferde ilk olarak golcü sorununu çözme kararı almıştı. Mustafa Akçay’ın forvet takviyesi konusunda yönetimden istediği isimlerin başında Umut Bulut geliyor. Tecrübeli hoca, hem kalitesi hem de yerli olması nedeniyle golcü oyuncunun alınması konusunda ısrarcı. Yönetim de bu işi bitirmek için Umut’la temasa geçti. İlk görüşme son derece olumlu oldu.

"Fransa defteri kapandı"

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen ve attığı gollerle şampiyonlukta büyük pay sahibi olan 27 yaşındaki forvet, Fırtına’ya yeşil ışık yaktı. Kesinlikle Toulouse’a dönmek istemediğini dile getiren Umut, “Benim için Fransa defteri kapandı. Futbol hayatıma ülkemde devam edeceğim. Galatasaray da beni transfer etmek istiyor. Ancak Trabzonspor, bonservisim konusunda Toulouse ile anlaşma sağlarsa, seve seve Bordo-Mavili formayı tekrar giyerim. Trabzon benim yuvam oldu. Bugünlere gelmemde Trabzonspor camiasının katkısı çok büyük” diye konuştu. 

İki yöneticiye görev

Golcü oyuncunun transfere olumlu yaklaşması sonrası yönetim harekete geçti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kurmaylarıyla yapacağı görüşmenin ardından iki yöneticiyi, Toulouse yetkilileriyle görüşmek için Fransa’ya gönderecek. Umut’un bonservisi için pazarlıklar başlayacak.