Brezilyalı yıldız futbolcu artık Barcelonalı. Real Madrid ve Barcelona tarafından yapılan iki teklifi de kabul ettiğini duyuran Santos kulübü, son kararı yıldız oyuncunun vereceğini açıklamıştı. Dün iki dev kulüpten zaman isteyen Neymar ise kararı ailesi ile vereceğini duyurmuştu.

ARTIK BARCELONALI

Genç yıldız kararını bugün açıkladı. Kendisine ait Instagram hesabından Barcelona’yı seçtiğini ilan eden Neymar, pazartesi günü resmi imzayı atacak. Açıklamayı Instagram hesabından yapan yapan Brezilyalı yıldız, “Bu iş pazartesine kadar uzamayacak. Ailem ve arkadaşlarım zaten kararımı biliyorlar. Pazartesi günü Barcelona ile resmi sözleşme imzalayacağım” ifadelerini kullandı.

Katalan devi Barcelona da Brezilyalı yıldızı kadrosuna kattığını duyurdu. Barcelona’dan yapılan açıklamada Neymar’ın 5 senelik sözleşme imzalayacağı duyurulurken, genç oyuncu yıllık 7 milyon euro kazanacak.

BÜYÜK ÇALIM

Barcelona’nın ezeli rakibi Real Madrid Brezilyalı yıldıza yıllık tam 11 milyon euro önermişti. Neymar’ın 7 milyon euro öneren Barcelona’yı seçmesi, Katalan devinin ezeli rakibi Real Madrid’e büyük bir çalım atması anlamına da geliyor.

SON BİR MAÇ DAHA

Yaptığı açıklamada Santos taraftarına da seslenen genç Sambacı, “Santos taraftarına inanılmaz 9 yıl için teşekkür ediyorum. Kulüp ve taraftar hakkındaki düşüncelerim hiçbir zaman değişmeyecek. Bu sevgi sonsuz! Saha içinde ve dışında tecrübe ettiğim şeyleri bana ancak Santos gibi bir kulüp verebilirdi. Yarınki maçta oynama konusunda ısrarlıyım. Sahada bir kez daha olup taraftarlarımı bir kez daha adımı söylerken duymak istiyorum. Şampiyonluklar, goller, kutlamalar, şarkılar ve taraftarların benim için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağım. Bu benim için çok özel bir an. Üzgünüm çünkü veda ediyorum; mutluyum çünkü yeni bir maceraya atılıyorum” ifadelerini kullandı.

SOYUNMA ODASINA NOT DÜŞTÜ

Transferini açıklayan Neymar, Santos’un maçlarını oynadığı Vila Belmiro Stadı’nın soyunma odasına bir not bıraktı. Neymar, duvara “Şimdi gidiyorum ama döneceğim” diye yazdı.