Bordo-Mavili Yönetim, yabancı transferinde yerlilerdeki kadar hızlı hareket etmedi. Bunun iki nedeni var. İlki, öncelikle eldeki yabancıları göndermek istemesi. İkincisi ise geçmişteki hatalara düşmemek için her oyuncu konusunda ince eleyip sık dokumak... Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu, transferde geç kalınmasını da istemiyor. Hedef, yeni yıldızları 19 Temmuz’da başlayacak olan hazırlık kampına yetiştirmek. Hatta 15 Temmuz’da takımın Trabzon’da toplanıp tesislerde yapacağı ilk idmana çıkmalarını sağlamak. CEO Burak Gürdal dün Marsilya yetkilileri ile buluştu. Gignac için teklif yaptı. Fransızlar düşünmek için süre istedi. Gürdal, en kısa sürede Hollanda’ya geçip burada, bonservisi elinde olan Emanuelson’un menaceriyle bir araya gelecek.

Marsilya’nın Gignac’ın yerine düşündüğü Batshuayi, Arsenal ve Tottenham’ı geri çevirerek, Fransız ekibine ‘evet’ dedi. Bu transferin gerçekleşmesi, Trabzonspor’un Gignac’a imza attırmasının önünü açacak.  

Slimani kupa sonrası...

İslam Slimani transferinin bitirilmesi için ise Dünya Kupası’nın bitmesi bekleniyor. Çünkü Sporting Lizbon ile kurulan ilk temasta Portekiz ekibinin yetkilileri, “Kupa sonrası görüşelim” mesajını verdi. Yönetim, Cezayir turnuvaya veda ettikten sonra bir kez daha Sporting’li yetkililer ile masaya oturacak. Transferlerin tamamı olması bile büyük bir bölümü, kamp çalışmaları başlamadan bitirilecek.