Sezona büyük umutlarla girmesine rağmen ortaya çıkan başarısız tablo nedeniyle Vahid Halilhodziç’le yollarını ayırarak Ersun Yanal ile anlaşan Trabzonspor Yönetimi büyük bir transfer harekatı başlattı.

Harcadığı astronomik rakamlara rağmen özellikle yabancılarından verim alamayan bordo-mavililer, Constant, Yatabare, Waris ve Belkalem ile yolları ayırma kararı aldı. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın Bosingwa, Medjani ve Cardozo’yu önümüzdeki sezon takımda görmeyi istediğini yönetime ilettiği öğrenildi.

Devre arasında görevinden ayrılan eski CEO Burak Gürdal ile milli takım arasından yararlanarak Werder Bremen’in Avusturyalı oyuncusu Juzunoviç’i izlemeye giden Yanal’ın, ayrıca yerli oyuncularla ilgili ilk listeyi de yönetime verdiği belirtildi.

Yanal’ın ilk tercihinin Cardozo’nun yanına çabuk bir forvet olduğu ve bu mevkiye Gaziantepsporlu Muhammet Demir’i çok istediği vurgulandı.

Muhammet’in transferinin gerçekleşmemesi durumunda ise St. Etienne’de forma giyen milli oyuncu Mevlüt Erdinç’in Yanal’ın listesindeki diğer isim olduğu ileri sürüldü.