Trabzonspor ilk yarıda iki pozisyona girdi, birini attı. Kasımpaşa 5 pozisyona girdi atamadı. İki takımın yakaladığı pozisyonlar aslında maçın da fotoğrafı idi!

Trabzonspor, orta sahası boş!

Bir takımın orta sahası tutmazsa, mahkum oynar. Trabzon’da ilk yarıda Kasımpaşa karşısında ezildi.

Kasımpaşa orta ve ileri uç oyuncuları, aldıkları hemen her topla çeza sahasına girdiler.

Bordo mavili ekibin sağlam basan bir ön liberosu yok.  Kasımpaşa, kenardan ortadan Trabzon kalesine iniyor. Müdahale eden yok.

Bosingva gerçekten sakat mı, yoksa hoca mı oynatmıyor bilemiyorum.  Sağ kenarda olmasa bile orta sahada direk oynar. Mustafa, Yunanlı oyuncudan iki gömlek daha iyi! Her şeyden önce çabuk!

İlk yarının kesin hakimi Kasımpaşa idi.

Trabzonspor ikinci yarıda biraz toparlanır gibi oldu. Kasımpaşa ataklarını cezasahasına girmeden durdurmaya çalıştı. Bunda bir süre başarılı oldu.

Bu arada ara sıra da kontratağa kalktı, İki pozisyon buldu. Birini Mehmet boş kale yerine kaleciye nişanladı. İkincisinde Varis dokunamadı.

Trabzonspor’un kanatları çalışmıyor. Orta sahası işlemiyor. Forveti, ısıracak, dişleyecek, top söküp getirecek Henrike gibi bir oyuncusu yok.

Böyle bir takım nasıl rakibe üstünlük sağlar.

Kasımpaşa orta sahadan aldığı hemen her topla Trabzon üzerine gidiyor. Konuk ekipte hangi futbolcu olursa olsun gidiyor.

Vahid Hoca, Süper lig ve Avrupa kupasında oynanan tüm maçlarda sakatlar hariç tüm oyuncuları oynattı.  Henüz ideal bir onbiri sahaya süremedi.

Trabzonspor’da dün gece Onur ve Belkalem olmasaydı, sahada açık farklı bir mağlubiyetle ayrılırdı.

Eğer bir takımı iki oyuncu ayakta tutuyorsa, bu takımda ya oyuncu seçiminde yanlışlık var yada takımın geri kalan oyuncuları sıradan oyuncular!

Ki, bana göre sıradan oyuncular. Sefa dün gece ne yaptı.  Mehmet, önceki maçlara göre biraz iyi idi ama Kasımpaşa’nın boş bıraktığı alanı kullanamadı.

Diğer yandan Trabzonspor ne deplasmanda ne de kendi sahasında oynuyor. Tarafsız sahada oynuyor.

Tribünler boş. Önceki yıllarda kale arkalarında takımı destekleyen, coşturan gruplar vardı. O gruplar takımı ateşlerdi. Artık onlarda yok.

Seyircinin, taraftarın maça ilgi göstermemesini Passoliğe mi bağlayalım yoksa seyircinin futboldan soğuduğuna mı?  Veya ekonomik nedenlere mi? yoksa Trabzonspor’un yönetiminden takımına ;seyirciye, taraftara güven vermemesine mi?

Ki, ben son şıkkı öne alıyorum!
Sonuç olarak;  rakibin daha iyi olmasına rağmen, Trabzonspor uzun süre önde götürdüğü maçta, yakaladığı iki fırsatı değerlendirseydi sahadan galip ayrılabilirdi.

Trabzonspor, bu oyuncu seçimi ve oyun anlayışıyla süper ligde ancak ‘nal’ toplar.