Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, TÜGVA Uşak Şubesi açılışı için Uşak’a geldi.

Sabah saatlerinde Uşak’a gelen Erdoğan ilk olarak Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan cirit ve at binme alanını ziyaret etti. Buradan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Lisesine geçen Erdoğan burada basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından TÜGVA Uşak Şubesi açılışına katıldı.

Erdoğan TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Uşak şubesi açılışında konuşan Necmettin Bilal Erdoğan konuşmasının başında sala okunmaya başlanması üzerine konuşmasına ara verdi. Salanın ardından konuşmasına devam eden Erdoğan; " İşte salaları duyduğu zaman ne anlama geldiğini bilebilecek bir gençlik hedefliyoruz. İşte Cuma gecesi okunduğu zaman bu geceyi ihya etmeliyim diye düşünecek, Cuma öğlen vakti okunduğu zaman Cuma yaklaşıyor diyebilecek ama 15 Temmuz gibi zamanlarda okunduğu zaman da evimde durmamalıyım milletimle beraber sokaklarda buluşmalıyım şuuruna sahip bir gençlik. İnşallah Türkiye Gençlik Vakfımız işte böyle bir gençliğin yetişmesi için çalışmalar yapan bir vakfımız Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Gençlik Vakfının amaçları hakkında bilgiler veren Erdoğan; "Gençliğimizi hazırlamaya gayret gösteriyoruz diyoruz Hz. Ali Efendimizin çok veciz bir sözü var " Çocuklarınızı yetişkinlerini yaşacakları zamanın şartlarına göre yetiştirin." Yani bugün 5 yaşındaki çocuğumu bu güne göre yetiştirirsem ıskalamış olurum. Neden? 25 yaşına geldiği zaman onu nasıl bir dünya bekliyor nasıl bir hayat bekliyor, bunu tespit edip ona göre yetiştirmeliyiz çocuklarımızı." şeklinde konuştu.

21 yüzyılda büyük buhranların eşiğinde olduğumuzu vurgulayan Erdoğan; "Geçmişe oranla batı maalesef son 200 yıldır dünyayı daha huzurlu bir hal yapamamıştır. Artık hemen hemen her 15-20 yılda bir ekonomik bir krizden bahsediliyor. Cumhurbaşkamınız önderliğinide bu netemeli süreci başarılı bir şekilde geçirdik. Bu kadar dünyada finansal krizle boğuşulurken içeride de bir yandan parti kapatma bir yandan 17-25 Aralık bir yandan gezi kalkışması bir yandan 15 Temmuz bütün bunlar rağmen Türkiye yüzde 5,8 büyümüş. Düşünün ki bu dünyanın normal bir 15 senesine denk gelseydik Türkiye’de de bu ihanetler yaşanmasaydı o zaman demek ki en azından Çin gibi Hindistan gibi büyüyecektik. İşte bu ülkenin ayağına dolananlar bu ülkenin paçasına yapışanlar bunların hesabını vermeliler. 15 Temmuz ’da burayı savaş yerine çevirmeye çalıştılar, milletine tanklarla, uçaklarla kurşun sıkan insanlar hesap vermek zorundalar . İşte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hainlerle hesaplaşmak için çetin bir mücadele veriyoruz. Ama milletimizin de bu zihniyetle bu zihniyetin destekçileriyle, dışımızdaki düşmanlarla ve onların içimizdeki maalesef işbirlikçileriyle hesaplaşması için seçimler büyük bir fırsattır. İşte Cumhurbaşkanımız zayıflasın ülkesin başında duramasın gidersie gitsin diyenler maalesef bu ülkenin düşmanlarına yardımcı olan hizmet edenler. Bugün Türkiye düşmanların en istiyor ona göre pozisyon alsak Türkiye’nin menfaatlerine göre bir pozisyon almış oluruz." ifadelerin kullandı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin günümüz dünyasının çetin imtihanlarına Türkiye’yi güçlü bir şekilde hazırlayacağını ve bu sistemin meşruiyetini doğrudan halktan alacağını söyleyen Erdoğan, konuşmasına şu ifadelerler devam etti; "Yok koalisyon hükümetiydi, şuydu buydu ara dönemdi, karasızlıktı bunlara pirim vermeyen bir hükümet sistemi. Bakın benimde 3-4 sene yaşadığım İtalya şu an hükümet kurmak için boğuşuyor. Belçika ve Hollanda da aylarca, Almanya aylarca hükümet kurulamadı. Amerika’nın böyle bir sorunu var mı? Yok. Niye, başkanlık sistemi var. Bundan sonra da bizde böyle bir sorun yok. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hiçbir zaman hükümet kuramama, koalisyon pazarlığı gibi şeyleri yaşamayacağız. Daha güçlü meclis. Bakın AK Parti listelerinden anlayın, Ak Partinin en önemli figürlerinin meclise gideceğini görüyoruz. Demek ki Meclis hiçbir zaman olmadığı kadar kanun yapıcı rolünü üstlenmiş olacak. Şimdiye kadar hükümetlerin ve bürokratların güdümünde olan yasa yapma fiili bundan sonra bizzat meclisten bizzat halkın oylarıyla gelmiş olan milletvekillerinin emeğinden çıkacak. Cumhurbaşkanı Meclisi kontrol edecek falan hikaye, Cumhurbaşkanı sadece bütçeyi yapabilecek. Kanun hükmünde kararname geçirmesi söz konusu olursa Meclis her zaman bunun aksine karar alma veyahut onu onaylama mercii. Bu kadar net bu kadar kurumlar arası anlaşmazlıktan dolayı ülkenin kaderinin etkilenmemesi üzerine tasarlanmış bir sistem. Bu sistemin güçlü bir şekilde hayata geçirilmesi çok önemli. Hem mecliste hem Cumhurbaşkanlığımızda Cumhurbaşkanımızı güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. "

Törene Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Savaş, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet katıldı.

Törenden sonra hediyeler takdim edildi. Gençlik merkezini gezen Erdoğan Cuma namazına müteakip Uşak’tan ayrıldı.
Kaynak: iha