Uşak Valisi Salim Demir’in himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Zafere Yolculuk Projesi kapsamında İl genelindeki okullardan gelen 5. Sınıf öğrencisi 3 bin 300 çocuk Zafer Anıtı, Dumlupınar Şehitliği ve Göğem Zafer Anıtını ziyaret etti.

Zafere Yolculuk Projesi kapsamında ortaokul öğrencileriyle birlikte Başkomutan Meydan Muharebesinin sevk ve idare edildiği 1181 rakımlı tepede bulunan Zafertepe Çalköy Zafer Anıtı gezen Vali Salim Demir, öğrencilere anıt ve Dumlupınar Şehitliği hakkında bilgi verdi.

Vali Demir, "Hayatımızdaki en önemli olgulardan bir tanesi de tarih bilincidir. Biz bu proje ile çocuklarımıza şehitlik mertebesinin önemini anlatmaya çalıştık" dedi. Vali Demir, konuşmasına şöyle devam etti, “ Hayatımızdaki en önemli olgulardan bir tanesi de tarih bilincidir. Bizler tarihimizde dedelerimizin, ecdadımızın nasıl bir süreçten geçtiğini neler yaşadıklarını mutlaka bilmemiz gerekir. Bu sebepten, 5. Sınıf öğrencilerimizi Türk tarihi için önemli bir noktası olan Kütahya’nın Dumlupınar ilçesindeki şehitlik ve anıtları ziyaret etmelerini sağladık. Tarihimizden ders alarak geleceğe bakacağız ve devletimizi, milletimizi daha üst seviyelere, muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak için mücadele edeceğiz. Kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Tarihini bilen ve kendini o bilinçle geleceğe hazırlayanlar olmalısınız . Gelecek yıl da bu gezilerin devamını yapacağız. Gezi sonrasında Uşak’a döndüğünüzde diğer öğrenci arkadaşlarınıza da gördüklerinizi anlatınız. Bu sizler için önemli bir görevdir. Zafere Yolculuk gezilerimizin hepiniz için yararlı olmasını arzu ediyor ve sizlere de bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. şeklinde konuştu.

Ziyarette öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Salim Demir daha sonra Dumlupınar İlçe merkezine geçerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı Başkomutan Tarihi Milli Park Müdürlüğüne bağlı Dumlupınar Müzesini ziyaret ederek, Dumlupınar Kaymakamı Osman Sayılır’dan müzede bulunan eserlerle ilgili bilgi aldı.

Vali Salim Demir, daha sonra ilçede bulunan Kurtuluş Savaşı sırasında Gazi Mustafa Kemal’in, karargâh olarak kullandığı "Dumlupınar Atatürk Karargah Evi"ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaretleri sırasında Vali Salim Demir,’e Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi genel Sekreteri Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin eşlik etti.
Kaynak: iha