Van’ın Çatak ilçesinde eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla okul servislerine yönelik denetimler de arttı.

Çatak Yatılı Bölge Ortaokulu, Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesinden öğrenci taşıyan okul servislerini denetleyen polis ekipleri; evrak kontrolü yapıp, servislerin içerisini de denetledi. Araçlarda emniyet kemeri ve yangın tüpü kontrolü yapan polis ekipleri; ehliyet ve kemeri takılı olmayan şoförlere, öğrenci dışında yolcu taşıyan servislere cezai işlem uyguladı.

Öğrenciler ve veliler, yapılan uygulamadan memnun olduklarını, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söyledi.

Denetim sonrasında konuşan Komiser Onur Selçuk, “Allah’a şükür denetimlerde çok fazla bir eksiklik çıkmadı. Araçlarda emniyet kemerleri eksiksizdi. Servis şoförlerinin birçoğu yeterli belgelere sahipti. Araçlar da bakımlıydı. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri bizleri sevindirdi. Bu tarz denetimlerimiz artarak devam edecek. Çünkü denetimin olduğu yerde ihmal olmaz ve öğrencilerimiz güvenli bir şekilde okula gelip gidebilirler” ifadelerini kullandı.

Yapılan uygulamada 56 okul servis aracı ve 41 diğer araç olmak üzere toplam 96 araç denetlenirken, 3 araca eksik evraktan cezai işlem uygulandı.
Kaynak: iha