Bu bir deprem öncesi yazımı, bir deprem sonrası yazımı anlamak güç olacak.

Çünkü Çaykurrizespor,  Rize vilayeti ve Rize'nin havasını solumuş olanlar ile Trabzonsporlunun, Trabzon vilayetinin ve Trabzon'da nefes alan ve almış olanların arası açıldı. Komşuluk ilişkimiz bir büyük yara daha aldı.

Sosyal olaylar sporla birleşince farklı kavramlar aynı çuvalda yargılanınca, içinden çıkılmaz hal alıyor olaylar, kargaşalar kaosa dönüşüyor.

Aslında Rize'de güzellikler ekmiştik son yıllarda. Futbolcu vermiştik, siyasi görüş olarak yakınlaşmıştık. Dostluk, ortak gülüşlerimiz vardı.

Zaten taban dışında kanaat önleri arasında bir kaos yoksa, oluşmadıysa bu son yıllardaki dostça iletişim sayesindedir.

Bir büyük fırsatı bordo mavili dünya kaçırdı, Rize ile geçmişten gelen tüm sorunlar soru işaretleri kalkabilirdi yazık oldu.

İyi ki önceden ektiğimiz olumlu tohumlar vardı, yoksa Rize ile Trabzon arasında bundan sonra pasaportlar konuşurdu.

Dediğim gibi deprem mi oldu deprem mi olacak tam net değil; çünkü Rize uzun yıllar süper lige çıkamazsa bu yara kanamaya devam eder. Pansuman tutmaz. Temennimiz şudur ki Rizespor'un bir an evvel süper lige geri dönmesi.

Rize'de Trabzonspor Bayrak'ını Milli Bayrak'tan ayırıp yakanlar ile Rize Kurtuluş mücadelesinde direnmedi diyenler radikal beton kafalardır. Ailenize bakında konuşun iki il arasında binlerce evlilikler var, etle tırnak gibi olan iki il var ortada, bu derece saçma bakış açısına sahip olanlar iki tarafında provakatör yanıdır. Kitlelere hitap ettiğinizi unutmayın.

Kimse Trabzonspor ile şike kelimesini yanyana koyamaz. Ortada bir motivasyon eksikliği var.

Rize Cumhurbaşkanımızda kalesidir. Herkes metin olsun ki futbol topunun maçlar esnasında adaletsiz hareket ettiğini düşünen varsa, bunu camialarımızın duayenleri de görür. Hain içimizde mi hain var mı bu soruların cevabı mutlak bulunacaktır. Çünkü Rizesporlu, kulübe sahip çıkan Rizesporlu bu acıyı süper lige çıkana kadar yaşayacak, camialarında büyükleri taraftarlarının acısının ve dertinin adalet sağlayıcısı olacaktır.

Rize'de çicekler ekmiştik soldu, umarım yeniden yeşerir ve renkler açar.