Avrupa Kupaları için istim üstünde olan iki dost rakibin mücadelesinde gülen taraf ev sahibi ekip oldu!



Aslında birden çok yazı başlığı olacak bir maç izledim diyelirim kendi adıma.



Meselâ,



Sn Muharrem Usta'nın bu akşam son kez başkanlık koltuğunda Trabzonspor'u izlemesine atfedilecek '' Muhteşem Veda '' gibi bir yazı başlığı üzerinde durmuştum, daha maç oynanmadan ve maçın sonucu her ne olursa olsaydı bile!



Lakin, başta Abdülkadir Ömür olmak üzere, yerli futbolcularıyla bir maçın her bir nüvesine hükmeden bir Trabzonspor izleyince, maç yazı konu başlığını hiç düşünmeden '' Yüzde Yüze Yerli '' diye koymaya karar verdim, ve öyle de oldu..



Bunu neden böyle detaylı yazıyorum diye soracak olursanız, bu akşam Trabzonspor, Türk futbolu adına çok anlamlı bir fotoğraf sundu.

Süper Lig'de  futbolumuz adına yerli oyuncu katkısını en fazla sunan tek takım olduğunu - bu akşam yeniden kanıtladığını bir kere daha tüm dünya görmüş oldu.



İşte,

Bu yüzden diyorum, tüm dünyaya kafa tutan büyük Türkiye'nin her alanda kendi dinamikleriyle bu gücü kendinde bulması neyse, Trabzonspor'un da yüzde yüz yerli dinamikleriyle her daim Türk Futbolunun en renkli unsuru olduğunu bir kere daha, özellikle herkesin görmesini umut ediyorum..



Maça gelince,

İlk yarısı Kayserispor'un savunma güvenliği sıkı tuttuğu, Trabzonspor'un ise topla daha çok oynayıp, bireysel yetenekli ayaklarının her an golü bulabileğinin sinyalleriyle geçti.

Fakat beklenen patlama ikinci yarıda oldu.

Zaten ne olduysa o an oldu ve maçın kilidi açılınca Trabzonspor, bir biri ardına attığı gollerle coştu.



Ve dikkatimi çeken, geçen hafta Galatasaray karşısında varlık gösteremeyen Burak, Abdülkadir ve Yusuf'un bu akşam takımlarını sırtlayan isimler olmalarıydı.

Kaleci Onur ve Olcay'ın da haklarını teslim etmek gerek,,



Sonuç itibariyle, Trabzonpor Avrupa yolunda varım demeye devam ediyor!



Dost Kayserispor ise, bu akşam dahil son üç maç itibariyle ' on bir gol ' gördü kalesinde, ve üstelik rakip kaleye gol kaydedemedi..

Umarım en kısa zamanda eski günlerine yeniden dönerler.



Ve hüzün,

Sevgili başkan Muharrem Usta..



Bugün son kez Trabzonspor başkanlık koltuğunda yerini alarak takımını izledi.

Rıza hoca ve futbolcu kardeşlerimizin başkanlarını coşkuyla uğurlarcasına aldıkları bu farklı galibiyet, hem yeni başkan aday - adaylarına umut olurken, başkan Muharrem Usta'ya da, her şeye rağmen ben arkamda iyi bir takım bırakıyorum demesini sağlamış oldu!



Zaten, yaşam ve onu çevreleyen her bir şey  '' baki kalan bu kubbede yaşanılan her şey aslında hoş bir sada '' değil mi ki?



Teşekkürler Usta(m)..



Hasan Akbaş

Haberts.com