Trabzonspor Kayserispor karşısında yenildiği takdir de 14.lük yendiği takdir de ise 8. liğe yükselecekti. Maçtan önce küme düşme potasındaki takımların hepsinin kazanmış olması Trabzonspor ve Kayserispor için bu maçı daha önemli hale getirmişti. Özellikle Trabzonspor gibi ligin en çok şampiyonluğa sahip dördüncü takımının lig sıralamasında kabul edilemeyecek düzeyde olması taraftarları ve yönetimi derinden üzüyordu. Trabzonspor'lu belli başlı bazı futbolcuların takım olma olgusundan uzak olduğu gibi yetenek açısından da Trabzonspor'da oynayamayacak düzeyde oldukları belli.    

İlk yarıda Trabzonspor istekli ve baskılı bir oyun ortaya koydu. Golün ilk 15 dakikada gelmesi gerekirken Kayserispor Bosingwa'nın büyük hatasında penaltı kazandı. Kayserispor oynamadan öne geçme şansını yakaladı. Lakin Onur Kıvrak doğru köşeyi seçerek Trabzonspor'un moral motivasyon olarak çökmesini engelleyen adam oldu. Trabzonspor'un istekli ve iyi oyunu golü geç de olsa getirdi. Maça istekli başlayan oyunculardan olan Marin hak ettiği golü Muhammet Demir'in çabası sonucunda karambolden gelen topta gole çevirdi. Golü attıktan sonra temposunu düşürmeyen Trabzonspor ilk yarının etkili isimlerinden Erkan Zengin'in ortasında Muhammet Demir'in yine Kayseri defansını karıştırmasıyla golü Sefa'yla buluyordu. İlk yarıda farkı daha da arttırmasını beklediğimiz Trabzonspor Kayserispor'un direncini kırmıştı.    

İkinci yarıda Muhammet Demir penaltı kaçırınca ve elde edilen hızlı ataklarda değerlendirilemeyince Kayserispor bütün hatlarıyla Trabzonspor yarı sahasında pozisyonlar buldu. Dört tane net gol pozisyonunu çıkaran Onur olmasa maç berabere ya da mağlubiyetle bile bitebilirdi. Muhammet Demir'in penaltıyı kaçırdıktan sonra gol atmak için pas tercihini kullanmaması daha yeni olmasına rağmen uyarılmasını gerektiren bir durum. Yusuf oyuna girdikten sonra olumlu bir tane hareket yapamadı. Belli ki Yusuf Trabzonspor'un bu durumundan derin şekilde etkilenmiş. Beşiktaş maçında aynı pozisyonu gol yapan Yusuf stresten olsa gerek karşı karşıya Kayseri'ye gol atamadı. Marin'in takım olmayan bir Trabzonspor'da topla bu kadar oynaması da atakların erimesine sebep oldu. İki devrede farklı görüntü sergileyen Trabzonspor zor da olsa kazandı.Trabzonspor bu haliyle Galatasaray deplasmanından puan ya da puanlar alabilirse büyük iş yapmış olur.    

Maçın adamı:Onur Kıvrak