Gebelik, kabızlık, uzun süre ayakta kalmak, şişmanlık, doğum kontrol hapı kullanımı, yaş alma, dar giysiler giymek ve genetik yatkınlık gibi farklı faktörlere bağlı olarak oluşabilen varis kişi özelinde belirlenen farklı yöntemler kullanılarak tedavi edilebilir. Varis tedavisi İstanbul ilinde Doç. Dr. Macit Bitargil tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

1980 Antakya doğumlu olan Macit Bitargil, tıp fakültesinden Yüksek Onur Ödülü alara mezun olmuştur.  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’ndaki uzmanlık eğitimini 2006 ila 2012 yılları arasında tamamlamıştır.

Mecburi hizmetini Kars’ta yapan Doç. Dr. Macit Bitargil Kars Kafkas Üniversitesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Burada geçirdiği 3 yıllık süre boyunca, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nin kurulum sürecinde aktif bir şekilde rol almıştır. Bu kapsamda açık kalp ameliyatlarının yapılmaya başlaması, yürütülmesi ve kalp cerrahisi yoğun bakım kurulumu süreçlerinde göz ardı edilemeyecek değerli katkılar sağlamıştır. Doç. Dr. Macit Bitargil, Kars tarihinde ilk olma özelliğine sahip ameliyatların yapılmasında da önemli faydalar sağlamıştır.

Varis Tedavisi Hasta Özelinde Planlanmalı

Hasta özelinde planladığı ve en doğru tekniklerle uyguladığı varis tedavileriyle pek çok hastanın konforunun artmasına katkıda bulunan Doç. Dr. Macit Bitargil’in 2006 yılında aort anevrizması nedeniyle gerçekleştirdiği ameliyat hem Texas Heart Institute Journal dergisinde yayınlanmış hem Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hakkını kazanmıştır.

2020-2021 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde Mayo Clinic Kardiyotorasik Cerrahi Kliniği’nde “Fellow” olarak görev alan Doç. Dr. Macit Bitargil, bir yıldan uzun olan bu süre içerisinde minimal invaziv kapak cerrahileri, asist device, kalp nakli, koroner bypass ve aort anevrizma/diseksiyon cerrahileri başta olmak kaydıyla birçok operasyon sürecinde yer almıştır. Bunlarla eş zamanlı olarak çok sayıda bilimsel projeye de imza atmıştır. JTCVS ve ESC gibi son derece saygın bilim dergileri, Doç. Dr. Macit Bitargil’in Mayo Clinic’te kendi geliştirdiği iki ameliyat yöntemini yayınlamıştır. Doç. Dr. Macit Bitargil İstanbul Fulya’daki kendi muayenehanesinde yani Bitargil Clinic’te hastalarını kabul etmektedir.

En Güvenilir Bursa Haberleri En Güvenilir Bursa Haberleri

Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz: https://www.macitbitargil.com/varis-hastaliklari/