2022 model araç piyasasının yüksek olması uygun araçları ön plana çıkarmaktadır. Üretildiği her dönemde araç piyasasının tozunu dumanına katan Tofaş Şahin için yeni üretim iddiaları gündeme geldi. Hatta fiyatının bile iddia olsa dahi gündemi sallamaya yetti.   

Hemen her dönemde otomotiv sektörünün efsaneleri arasında yer alan Tofaş Şahin modeli için yeniden düğmeye basıldı. Özellikle sıfır araç fiyatlarının cep yaktığı dönemde Tofaş Şahin fiyatları için ilk rakamlar gelmeye başladı bile. İlk kez 1988 yılında üretilen ve o tarihten bu tarihe kadar en gözde model olmayı başaran Tofaş Şahin adını efsane modeller arasına aldı. 2022 yılına kadar yeni model çıkarmayan Tofaş, 2022 yılında yeniden üretim bandına alındı.

Tofaş 2022 geliyor!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili detaylar gelirken yayınlanan bir haber kapsamında Tofaş Şahin için de tarih verildi. Türkiye’nin dışında Mısır ve Etiyopya fabrikalarında üretilen Tofaş Şahin yeniden üretilecek. 2023 yılında piyasaya çıkacak olan Tofaş Şahin bu kez elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkacak.

Öncelikle Mısır ve Etiyopya fabrikasında üretilecek olan Tofaş Şahin modeli benzinli modelin dışında elektrikli araç seçenekleriyle de karşımıza çıkıyor. Aracın üreticisi tekrar satış şampiyonu olabilmesi için fiyatının düşük olacağını ve ekstra lüks özellikler yerine orta sınıfa hitap edeceğini belirtti. Sızdırılan ilk haberlere göre de aracın satış fiyatı 170 bin TL olarak belirlenecek gibi duruyor. Eğer bu fiyatla satışa sunulursa peynir ekmek gibi satılacağı ve satış rekoru kıracağı dile getiriliyor.