Yarın Trabzon'da önemli bir seçim var. TTSO seçimleri için 24. Komiteden mavi liste ile yarışan adaylar, seçmenlerine özel bir mesaj gönderdi.

TTSO 24. KOMİTE: “YETKİ BELGESİ OY SÖZÜ DEĞİLDİR”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası - TTSO seçimlerinde 24. Komitede 22 Ekim 2022 Cumartesi günü oy kullanacak olan oda üyelerine önemli bir mesaj geldi. TTSO 24. Komitede mavi liste ile yarışan ve aralarında Erkut Çelebi 'nin de bulunduğu adaylar, seçmenlerine bir konuda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

Seçmenler, Yetki belgesinin önemine dikkat çekerek, belgenin hiçbir zaman oy sözü olmadığının da altını çizdi.

Mavi listede yarışan adaylar, modern çağda Yetki belgesinin eskide kalmış bir uygulama olduğunu, seçim malzemesi olabileceğini belirterek yarınki TTSO seçimleri için önemli bir uyarıda bulundu.

Yetki belgesini adayların kendisi de alabileceği gibi dilekçede adı yazan herhangi biri de alabilir. Bu belge adayların şirketi adına oy kullanması için gereklidir. 24. Komite bu konuda sıkıntı yaşanmaması adına, seçimin gizli oy açık tasnif prensibine zarar vermemesi için yetki belgesinin dilekçeyi teslim edilen 3. kişiden mutlaka geri alınması gerektiği belirtildi.

Editör: Didem Bektaş