Trabzonspor maça kazanan kadrosuyla çıktı. Üç haftadır kazanan Trabzonspor ilk yarıda kaybettiği rakibine karşı rövanşı alma niyetindeydi. Gole kadar bütün alanlarda üstünlük Trabzonspor'un elindeydi. Ersun Yanal tarzı baskılı futbol ile birlikte oyunu rakip alana yıkan tek taraflı futbol vardı sahada. Gol çok ilginç gerçekleşti. Yayıncı kuruluş golü görmemize izin vermedi. Olcay tek vuruşta golü atıyordu. Kalan dakikalarda oyunun kontrolü tamamen Osmanlıspor'a geçti. İlk yarıda Regattin ve Ndiaye ile hücumda top tuttular. İlk yarıda son 10 dakikalık bölüm Osmanlıspor'un baskısı altında geçti. Okay'ın düşürülmesi net penaltıydı ilk yarıda.

***

İkinci yarıda önde Ndoye dışında top tutamayan Trabzonspor ayağına gelen topları da rakibe verince kontraatak şansı bulamadı. Çünkü on numara pozisyonundaki Yusuf oyunu yönlendiremedi. Osmanlıspor ise kompakt yapısını sahaya çok iyi yansıttığı için kontraatağı bırakın Trabzonspor a pozisyon dahi vermedi. Üstüne goller de kaçırdı. Kalesinde güven veren Onur üç puanın başrol oyuncusu oldu. İlk 30 dakika dışında rakibin kontrolünde geçen oyuna rağmen üç puan önemliydi.
Maçın adamı:Onur
Not:Hakem Trabzonspor'un iki net penaltısını vermeyerek sonuca etki edebilirdi. Neyse ki skor buna izin vermedi.Hafta içi oynanan kupa maçında Beşiktaş taraftarı sahaya girdi. Bu hafta Bursa Fener maçında Bursaspor taraftarı sahaya girdi. PFDK zamanında Sivasspor'u 3-0 hükmen galip sayıp Trabzonspor'a da saha kapatma cezası vermişti. Adalet anlayışı eşit olmayan TFF ve kurullarına hesap soracak bir Trabzonspor yöneticisi çıkıp açıklama yapmalıdır.