Şayet Trabzonspor elini çabuk tutup oyunu iki yönüyle oynayabilen 6 numarasını alabilirse şampiyonluğa ortak olabilir, hatta olmakla da kalmayıp en güçlü adayı da olabilir ama sadece santrafor alıp (-ki aldı) 6 numarasını pas geçerse hiç şansı da kalmayabilir çünkü futbolda bir noktayı pas geçerseniz işiniz zorlaşabilir hem de düşünemeyeceğiniz kadar çok zorlaşabilir. 

Hatta bu transferi Yusuf’u gönderdiği anda yapmalıydı, zira biraz geç kaldı, artık daha fazla geç kalmadan noktayı koymalı. Özlenen Trabzonspor özellikle Sturridge hamlesiyle  bu seviyeye gelmişken 6 numara için de gerekeni ivedilikle yapmalı.

Trabzonspor sürekli gol üretebilen bir takım ancak savunması ile bağlantıyı kurup hücum oyuncularının kademe anlamında  kafalarının rahat olmasını sağlayacak pas etkinliği yüksek, dinamik bir 6 numaraya ihtiyacı var. Bu gerçek bariz sırıtıyor. Her bölgede alternatifi bulunan Fırtına’nın bu bölge için de geç kalması beraberinde birçok sorunu da getirebilir.

Takımın omurgası olan orta sahanın anlamını en iyi bilen Ünal Hocanın da bu bölge için  arayışta olduğunu biliyoruz.  Sosa, Mikel, Parmak ..  Bunların yanına değil de yerine ikame edebilecek kalitede oyuncunun tercih edilmesi daha doğru olacak. Böyle bir durumda SOSA 8-10 numara pozisyonunda oynayabilir, Parmak’da sağa kaydırılabilir. 

Şu an için Doğan Erdoğan 6 numara pozisyonuna en yakın isim gibi dursa da ben henüz  ligin yarısını bile kaldırabilecek seviye de olduğunu düşünmüyorum.

IVANILDO FERNANDES kesinlikle Türkiye’nin Van DIJK’ı olmaya aday bir futbolcu. Karşısına çıkanlara nefes aldırmamasıyla izleyenlerin beğenisini kazanan Fernandes daha İlk maçı olmasına rağmen hiç yabancılık çekmemesi, müthiş azmi ve isteğiyle alkışlanan oyuncular arasında yer alıp, camiaya bonservisimi de alın dedirtti.

AEK maçına gelirsek zorlu geçeceği belli, malum rakip Yunan takımı ve yine o malum nedenlerden dolayı hırs yapacaklardır. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar turu geçen taraf yine Trabzonspor olacaktır çünkü AEK’dan daha güçlü bir kadrosu var. Beni asıl düşündüren şey ise bordo mavililerin turdan sonra ne yapacağıdır.. Malum Trabzonspor aynı anda bir kaç kulvarda mücadele edemiyor. Prag maçının ardından vasat Kasımpaşa’ya karşı puan kaybetmesinden de belli. 

Aynı sorunu geçen sezon Beşiktaş  yaşamıştı, her Avrupa kupası maçından sonra puan kayıpları yaşamıştı. Avrupa maçının olmadığı haftalarda ise 3 puanı kazanan taraf olmuştu.. Bence Kara Kartal 3 kulvarda yarışmasaydı ya da tüm kulvarlara hazır kadrosu olsaydı şampiyonu olmuştu.

Şayet Başkan Ahmet Ağaoğlu bu yazımı okumuşsa içinden ‘akıl kadar para da getir de alalım’  demiştir.  Ama almadığı taktirde de yaptıkları tüm transferlerin boşa gideceğini o da iyi biliyor.  Bu nedenle farkını ortaya koyup eski yöneticilerin yaptığı hataları yapmamaya çalışmalı çünkü o sezon bu sezon değil. 

Biraz da nefes, hep 6 numaradan bahsettik ya, edindiğin bilgilere göre Viktor Wamyana ile anlaşmışlar. Bu oyuncuyu Yeni Malatyaspor maçının ardından açıklanması bekleniyor.