Son şampiyon Trabzonspor'un son dönemde bazı maaş sıkıntılarıyla karşılaştığı iddia edildi. Önce Uğurcan Çakır ve şimdide genç oyuncu Abdülkadir Ömür'ün maaş yükseltme talebi sonrası Karadeniz ekibi harekete geçti. 

Bundan kısa süre önce Uğurcan Çakır ile sözleşme imzalayan Trabzonspor, oyuncunun maaşında büyük oranda iyileştirmeye gitmişti. Son olarak Abdülkadir Ömür'ün de maaşını yükseltilmesi talebi Trabzonspor kulübünü harekete geçirdi.

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un şampiyonluğunda önemli rol oynayan oyunculardan biri olan Abdülkadir Ömür, çıktığı 38 maçta 7 gol 4 asistlik performans sergileyerek şampiyonluğun mimarların olmuştu.

Yeni sezona istediği gibi başlayamayan genç yıldız, zaman zaman taraftar eleştirilerinin de odağı haline gelmeye başladı. Takımdaki en düşük maaş alan oyuncular arasında olan Ömür'ün bundan mutsuz olduğu bununda performansına etki ettiği iddia edildi. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Trabzonspor'un Abdulkadir'in Ömür'ün sözleşmesinde düzeltme yapmak için görüşme yaptığı belirlerdi. Geçtiğimiz sezon kontratını 2024 yılına kadar uzatan ve yıllık 9 milyon TL kazanan Ömür'e yeni sözleşmeyle birlikte önceki maaşının 2 katından fazlası 20 milyon TL gibi astronomik bir rakamın verileceği öğrenildi. Oyuncunun 2024 yılına kadar olan sözleşmesi ise 2026 yılına kadar uzatılması planlanıyor

HaberTS - Mahmut Bulut