Abdullah Avcı karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, "Çok iyi şeyler yapan, deneyen bir teknik direktörü var Kayserispor'un. Çağdaş Atan, yeni neslin önemli teknik direktörlerinden biri. Tebrik ediyorum. Bugün geldikleri nokta önemli. Tamamen oyunla ilgileniyor. Umarım böyle hocaların sayısı artar." İfadelerini kullandı.

Avcı, “Biz Milli takım arasını, nasıl değerlendirdik, dinlenerek.  10 tane oyuncumuz milli takımda. Hatta iki tane aday var. Çağrılsaı 12- 13’e çıkıyor. Bir de sakatlar var. 
İlk antrenmana başladığımızda 6 kişiydik. Dün 11’de olan 3 oyuncum takıma katıldı. Bir günde, rakipleri gösterdik analizi yaptık. Doğru geri dönüşler aldık. Umarım sahaya yansımaları iyi olur.

Önümüde süreç var, burada 10 tane maç oynayacağız. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.

Bazen bir oyuncuyu 60’ta bazen 70’te alıyoruz. Rakibe göre plan, oyuncu sakatlıkları var..

Trabzonspor kabuk değiştiriyor. Oyuncu sirkülasyonunun olduğu durum yaşıyor. Trabzonspor takımı topa sahip olmaktan vazgeçmeyecek. Trabzonspor geçen sene topa sahip olduğu için şampiyona oldu.

Trabzonspor'un formasyonunu yanlış yazıyorsunuz.  4-2-3 - 1. değil. Marek Hamsik 6 8 10 oynadığı için… Orası 4-3-3 gibi, bunu da bilgilendireyim size...

Biz lige iyi başladık. Oyun olarak da gelişen tarafımız var. 8. ve 9. ayda oyuncularla beraber tarihler çalışmalar üzerine giremedik. Biz Trabzonspor’da hem hocum hem de önde oynayan takımız. Hücumdayken geri koşmamak için alacağımız önlemlere bakarız. Oyunculara net şekilde iyi şekilde kullanmak istiyorum.

Yorgunluklar, milli takımdan dönenler, dün seyahatten dönenler var.

Hem Avrupa’da hem de ligde ortaya koyduğumuz kazanma alışkanlığını devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Yusuf Yazıcı’nın durumu ile ilgili gelen soruya ise Avcı, “Hep değişecek. Rotasyon değil. Yusuf bize sonradan katıldı. Katıldığında Frençvaroş maçıydı. Sakatlığı devam etti. Arayı bireysel çalışarak ve tedaviyle devam etti. Son 3 gün takımla çalışıyor. Çok yetenekli oyuncu. Umut geçen hafta oynadı. Maxi geçen hafta neden oynamadı. Abdülkadir çok iyi duruma gidiyor. İçinde bir sürü detay var. Umarım bunun karşılığını alırız. Yusuf’un sakatlık durumu daha iyi umarım sürenin içinde şans vermeye çalışırız” diye konuştu.