Hiçbir şey adalete olan inancın yitirilmesinden daha kötü olamaz…

‘’Adalet Mülkün Temeli’dir’’ vecizesi boş yere söylenmiş bir söz değildir…

Şike süreci bağımsız mahkemelerin verdiğ, ‘’ Evet şike vardır hem de bal gibi vardır’’ kararı ile hukuken de kesinleşmiş oldu.

Lakin gelin görün ki, şampiyonluk kupası tercümanına kadar şike yaptığı mahkemelerce tescillenmiş bir kulübün müzesinde sergileniyor hala.

Bu süreçten anasının ak sütü tertemiz çıkmış bir kulübün taraftarları ise sabırla ve kararlılıkla adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

Fakat bu bekleyiş, pasif ve edilgen bir bekleyiş değil.

Her cumartesi günü İstinye’de ki Türkiye Futbol Federasyonu’nun önünde eylem yapan renktaşlarımız, bu eylemlerini ısrarla sürdürüyorlar.

Ve işte bu sabırlı ve kararlı bekleyişi aktif hale getiren eylemlerden en görkemlisi, 29 Temmuz Pazar günü İstanbul’daki renktaşlarımız tarafından gerçekleştirilecek.

Trabzonspor’un gurbetteki gururu olan taraftar grubu Gurbetçi Gençler’in önderliğini yaptığı bu eylem öylesine sıradan bir gösteri olmayacak.

Futbolun karanlık günler geçirdiği ve bazı vicdanların kararıp kaldığı şu günlerde Trabonsporlu gençlerin bir meşale de sen yak çağrısı çok manidar…

‘’Trabzon küçücük, avuç içi kadar bir şehirdir ve haddini bilmelidir’’ diyenlere en güzel cevap işte bu organizasyon ile verilecek. Trabzon’un nasıl bir güç ve camia olduğu dost düşman herkese gösterilecek.

Trabzonsporluları uyuturuz zannedenler, Trabzonsporluların hiç de uyutulacak bir topluluk olmadığını bu organizasyonla görecekler.

Bilakis meşaleler ile yanacak olan gökyüzü, karanlık vicdanların uykusunu kaçıracak.

Adalete olan inancın yitirilmesi, bir ülke için yaşanabilecek en büyük karanlıktır.

Türkiye’yi bu karanlığa kimsenin mahkûm edemeyeceğinin haykırışı olacak bu eylem...

Fatih’in İstanbul’u fethe başladığı yer olan Haliç’ten Bismillah diyerek açılacak kayıklar.

Evet, bu Pazar günü İstanbul yanacak.

Lakin  kin ve nefretin değil, adalet ve sevginin meşalesi ile yanacak gökyüzü.

Pazar günü 18:00’de başlayacak olan muazzam görsel şov saat 23:00’e kadar devam edecek.

Bütün Trabzonlular, Trabzonsporlular ve tavrını adalet ve onurdan yana koyanlar, o gün o saatte orada olacaklar.

Böylesi anlamlı ve görkemli bir organizasyona imza atan Gurbetçi Gençler taraftar grubundaki kardeşlerimi yürekten kutluyorum.

Olimpiyat meşalesinin Londra’da yakılmaya hazırlandığı şu günlerde, Gurbetçi Gençler de adaletin meşalesini İstanbul’da yakıyorlar..

Bu meşalenin ışığı, Londra’dan daha fazla parlayacak göreceksiniz…